Fogamzásgátló abbahagyása

Tisztelt Dr. Tekse István, szeretnék érdeklődni, hogy a fogamzásgátló tabletta abbahagyása okozhat e hormonális zavart? Kb. 10 évig szedtem a yasminelle tablettát és tavaly februártól nem szedem, de egyébként semmilyen problémát nem okozott a szedése csak gondoltam ennyi idő után célszerű abbahagyni vagy mennyi ideig lehet szedni? A menstuációm azóta december 25én jött meg, addig nem volt semmi, de úgy néz ki most már visszaáll. A fő kérdésem, hogy okozhat e olyan hormonális zavart amelytől anyajegyek és szeplő félék jelennek meg a testen? Tudom, hogy az idő múlásával, a naptól folyamatosan jönnek ki, de mióta abbahagytam nagyon sok megjelent a testemen, nagyon sok kicsi is meg kicsit nagyobbak is és folyamatosan jelennek meg újabbak. Eléggé zavaró és nem tudom mennyi jöhet még ki, lehetséges e hogy felgyorsult a folyamat vagy semmi köze a tabletta szedéséhez. Ebből a szempontból az a jobb a szedem a gyógyszert vagy ha nem? Ha most már visszaáll a menstuációm akkor nincsen hormonális zavar és ezen problémát nem befolyásolja? Ha hormonális zavar okozta és elmúlt akkor lehetséges hogy eltűnik vagy legalább már nem lesz ilyen gyors a folyamat? Jövőben ha újra szedném a gyógyszert és abbahagynám akkor megint lehet erre számítani? Várom kedves válaszát. SMS kód: 35UN Köszönettel: Sinka Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza szeplő témában

Kedves Kérdező!

Szeplőt, anyajegyet nem jellemző, hogy okozna a fogamzásgátló. Nyugodtan újrakezdhető majd.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2018. január 02., 18:45; Megválaszolva: 2018. január 03., 13:15
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló és füszerek
Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek a következő indiai füszerek ételekben való fogyasztása legyengithetik e?...
Több fogamzásgátló beszedése
Fogamzásgátlás használata
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás