Hüvelygyűrű abbahagyása utáni tünetek

Tisztelt Doktor Úr! 2, 5 évig használtam Nuvaring hüvelygyűrűt, amelyet idén június óta abbahagytam. Ezt követően nagy mértékű haspuffadást és teltségérzetet tapasztalok magamon, ami már ébredésnél jelen van és a nap folyamán egyre erősödik, estére már a reggel még megfelelő ruházat elviselhetetlenül szorít! Tapasztalatom szerint a teljes ciklus alatt jelen van. Hízást nem tapasztaltam magamon sehol, viszont a hason állandósult ez a növekedés, amely feszítő kellemetlen! Szeretném megtudni, hogy ez általános jelenség-e a hüvelygyűrű abbahagyásával? Lehet ellene tenni? Elmúlik esetleg idővel? Nagyon köszönöm a választ előre is! obertauern

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza hüvelygyűrű témában

A hüvelygyűrű elhagyása nem szokott ilyen panaszokat okozni.

Keressen fel szakorvost, ez inkább a gyulladásra jellemző panasz.Gyógyszeres kezelésre lehet szükség.

Kérdés: 2012. augusztus 29., 08:40; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 18:42
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás