Acute HIV?

Tisztelt Doktor Úr, Szíves segítségét szeretném kérni aggodalmam eloszlatásában. Decemberben voltam HIV teszten a Nemzeti Népegészségügyi Központban. Egy kapcsolat lezárása után mentem. 20 éves heteroszexuális nő vagyok. A tesztet vénából vérből nézték. Egyszerre néztek rapid tesztet és szerológiait. Sajnos a második eredményét nem tudtam még megszerezni. A rapid teszt negatív lett, tehát nagy valószínűséggel a szerológiai teszt is. A vérvétel nagyon fájdalmas volt és több hétig be volt vérezve. A folyamat ezen kívül szabályosnak tűnt. A vért, ha jól rémlik pillangó tűvel vették le. Két héttel a vérvétel után tüneteim lettek, mint: -torok fájás - fájdalommentes nyirokcsomó duzzanat a jobb fülem alatt Ezek a tünetek elmúltak, de újabb két hétre rá ismét tünetek jelentkeztek: -torok fájás és fehér foltok a mandulámon -nyirokcsomó duzzanat -migrén-szerű fejfájás -és furcsa, fájdalmas szemhéjgyulladás, amiről majd igyekszem képet csatolni Ez ráadásul azért nagyon furcsa, mert COVID miatt nem mászkálok ki. Jelenleg tünetmentes vagyok. Az a gyanúm vagy inkább félelmem, hogy a vérvétel során véletlenül nem steril tűt használtak. Főleg, hogy a procedúra nagyon fájdalmas volt. Nagyon félek. Kérem mondja el véleményét! Ajánlott lenne még egyet tesztelni vagy felesleges? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza témában

Tisztelt Kérdező!

Kizárt, hogy nem steril tűt használnak vérvételkor. A vérvétel fájdalmassága ezzel egyébként sem függ össze. Sajnos időnként fájdalmas tud lenni a beavatkozás. A rapid teszt alapján sem fertőződött meg, emiatt nem szükséges új tesztre mennie.

Tisztelettel:

Kérdés: 2021. január 27., 03:24; Megválaszolva: 2021. február 06., 20:04
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után