• Lehetek HIV fertőzött?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 16 éves lány vagyok, nemrég kezdtem el szexuális életet élni az első partneremmel. Előtte soha nem volt szexuális kapcsolatom senkivel a páromnak viszont volt már pár szexuális partnere korábban. Nem minden alkalommal védekeztünk, de soha nem ejakulált belém, tehát közvetlenül spermával sosem érintkeztem. Viszont nagyon aggódom hogy esetleg fertőzött lehet-e és elkaphattam-e tőle. Nemrég volt egy lázas megbetegedésem torokfájással. Mit gondol, mennyi az esélye annak, hogy HIV fertőzött vagyok? Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a HIV témában

        Kedves Kérdező! Tekintve, hogy azt sem tudjuk, az Ön partnere fertőzött-e, sajnos nem lehet a HIV fertőzés átadásának esélyét megállapítani. Amennyiben az aggodalomnak valamilyen alapját látja, szükséges lenne ezt felvetni partnerének, indokolt esetben tesztet végeztetni. A lázas, torokfájással járó megbetegedésért számos cirkuláló légúti vírus felelős lehet, és Ön sokkal nagyobb eséllyel fertőződhetett azokkal a mindennapokban. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos


        Kérdés: 2020. július 26., 20:04; Megválaszolva: 2020. augusztus 29., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: