• Nyest veszettség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        kedves dr.nő! Olyan kérdésem lenne, hogy a padlásonkun szokott nyest lenni. Valamelyik nap a férjem összeszedte az összegyüjtött tojásokat. Puszta kézbe. Lehet ettöl bajunk mert hát utána a mosogatónál is mosott kezet amibe persze voltak tányérok, poharak.Ezeket most még a mosogatógépbe sem merem berakni. Lehet butaság, de utána én azokhoz hozzányultam persze kezet mostam de utána az arcomon elkapartam egy sebet. Lehet eltulzom! Veszettséget csak harapással lehet kapni?Ugye igy nem lesz bajunk? Köszönöm!

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a veszettség, nyest témában

        Kedves Kérdező! Teljesen valószínűtlennek tartom a fertőzés átadásának lehetőségét, továbbá az is fontos, hogy Magyarországon évek óta nem jelentettek veszett állatot. Fontos gondolni a kockázatra, de jelen esetben túlzott volt az óvatosság. A veszettség vírusa klasszikusan a fertőzött állat harapásával, marásával, és a roncsolt seb nyállal történő szennyeződésével terjed. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos


        Kérdés: 2019. december 09., 15:38; Megválaszolva: 2019. december 18., 08:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.