Visszatérő, görcsös hasmenés gyógyszerszedés után

Tisztelt doktor úr! Lányom 4 éves, és gyakori köldök körüli hasfájása van! Vermoxot írták fel neki, három napig egy tablettát (14 kg a kislány) . A kérdésem: szombaton hagytam abba a kúrát kedd reggelre görcsös hasmenése volt, 5 percenként a wc-n ült. Ez egy teljes napig így ment, majd másnap reggel is, de este már rendes széklete volt. Azóta, ha eszik egy falatot, fut a wc-re és mindig azt mondja kakilni kell és fogja a hasát! Lehet ez a vermox hatása, vagy esetleg túladagolhattam vagy fertőzés? Mi lehet a baja? Köszönöm a válaszát! Szandra

Dr. Pék Tamás válasza hasmenés témában

Tisztelt Kérdező!

Nem teljesen egyértelmű, mire kapta a Vermoxot. Ha nem látott férget és/vagy nem volt ilyen irányú székletvizsgálat, akkor valószínűleg csak feltételezték a féregfertőzést. Nem hiszem, hogy a gyógyszer miatt lett rosszabbul, ahogy azt sem, hogy eredetileg féregfertőzése lenne (különben a gyógyszer javított volna tünetein) . Vírus, vagy baktérium okozta fertőzése esetlegesen lehet, de arra sem jellemzőek a hullámzó tünetek. Ha tünetei nem javulnak, azt javaslom keresse fel újra háziorvosát, esetlegesen gasztroenterológiai szakvizsgálat is szóba jöhet.

Tisztelettel:

Kérdés: 2017. július 20., 23:18; Megválaszolva: 2017. július 26., 19:58
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Vírusos betegség
A 2 éves kislányom keddi napon kezdet el hányi szerdára elmúlt utána lázas haménése -volt csütörtökön hasményés egész péntekig semi kedve...
Candida, hasmenés gyereknél
Tiszteltt Szakértő! Január óta küzdünk a hasmenéssel a kisfiamnál, ez idő alatt rengeteg probiotikumot, kapott! Sajnos antibiotikumot is kapott, 3x...
Hányás és hasmenés
Két nappal ezelött hányással kezdödött (4) , aztán többszörös hasmenés, viz állagu és nagy mennyiségü, hasfájásal középen. A tünetek...
HIV+hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! Hónap elején meglátogattam egy örömlányt. Aktus nem volt, mert nem akart működni megfelelően a szerszámom, de úgy akart...
3 napja hasmenesem van, a gyogyszer...
imodiumot szedek, de ugy vettem eszre kb 24 ora elteltevel visszater a hasmenesem.... orankent/ketorankent kikell mennem. nem jartam igy soha. mitol lehet ez?...