Lehet újra agyhártyagyulladásom?

Tavasszal kórházba kerültem agyhártyagyulladással, ami egy vírus szövődménye lett. Most megint elkaptam valami náthát és fáj a fejem. Lehetséges, hogy megint agyhártyagyulladásom van vagy nem valószínű? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza agyhártyagyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

Tekintettel arra, hogy az agyhártyagyulladást többféle kórokozó (leggyakrabban vírusok és baktériumok) okozzák, nem elképzelhetetlen, hogy valakinek ismételten lesz agyhártyagyulladása. Az is előfordulhat, hogy ugyanaz a kórokozó áll visszatérő agyhártyagyulladások hátterében, ha valamilyen hajlamosító tényező is fennáll. Ezek azonban rendkívül ritkán fordulnak elő. Valószínűleg Önnek is volt már korábban náthás betegsége, fejfájással és következmények nélkül gyógyult. Ha azonban a fejfájáshoz láz és hányás is társul, mindenképpen keresse fel orvosát.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. október 17., 12:09; Megválaszolva: 2015. október 23., 19:16
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Fertőző agyhártyagyulladás elleni...
Tisztelt Doktor Úr! A fertőző agyhártyagyulladás elleni oltásról kérdeznék. 2 fiam 16 és 13,5 évesek. Kisgyermekként megkapták a C szerotípus...
Agyhártyagyulladás-védőoltás
Tisztelt Doktor Úr! A napokban történt eset miatt újra foglalkoznak a médiában az agyhártyagyulladással, illetve a védőoltásokkal. Ezekkel...
Hol kapható el?
Unokám problémamentes születés után 10 nappal agyhártyagyulladást, majd ödémát kapott. Császárral született, a 42.héten és pici vágással a...
Agyhártyagyulladás?
Múlthéten elkezdett iszonyatosan fájni a fogam, elmentem vele orvoshoz, gyökérkezelést kaptam és belerakott a fogamba egy gyógyszert, ami megöli az...
Kullancs
Tisztelt webdoktor! A mai hírlevélben olvastam a kullancsokról és az oltásról! Azt szeretném kérdezni hogy a kislányom csecsemő korában kapott...