termékenység mumpsz után.

A fiam 5-6 evesen eros mumsza volt, anyira lazas volt hogy korhazba is kerult a fertozo osztajra. En ugy tudtam csak felnot korban veszejes aferfiakra.

Dr. Pék Tamás válasza mumpsz témában

Tisztelt Kérdező!

A mumpsz nem csak felnőtteket betegít meg, a védőoltás bevezetése előtt sokkal gyakrabban betegítette meg a kiskorúakat. A vírus gyermekekben is tud súlyos betegséget okozni, ott is kialakulhatnak szövődmények többek között pl. agyhártyagyulladás. Felnőttekben tényleg gyakrabban fordulhat elő a herék gyulladása, ami aztán sterilitáshoz vezethet.

Tisztelettel:

Kérdés: 2014. május 21., 23:14; Megválaszolva: 2014. május 24., 08:26
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Veszettség kockázata
Megszúrt egy vércukor mérő tű.
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás