Hüvelygyulladás

Tisztelt Doktor Úr! Egy éve hüvelygyulladásra jellemző tüneteket észleltem. Hüvelyváladékom mennyisége megnőtt (tudom a ciklus során is változik) , fehéres és halszagra emlékeztető lett, de nem viszketett és a nemi életemet sem keserítette meg. Bakteriális gyulladásra gondolok, már 4 éve volt ilyen, akkor én és a párom Actil-Duo kapszulát kaptunk. Három évig nem is volt panaszom. Nem mentem el a panaszok kezdetekor nőgyógyászhoz, csak télen, elsősorban méhnyakrák-szűrés céljából. Tüneteimet nem említettem neki, mert a kenetvételt követő vizsgálat úgyis megmondja, hogy van-e valami a hüvelyemben, vagy nincs. Az eredménye P2 lett, ami megnyugtató. Azonban a leletemen csak annyi volt még olvasható a P2-n kívül, hogy betegség nincs (latinul) , meg hogy kicsi, tömött, hátrahajló méhem van, és ép hám. Semmiféle baktériumot vagy gombát nem írt. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen vizsgálatnak fényt kellett volna derítenie bármilyen hüvelyben lévő kórokozóra, hiszen a kenetet nem kizárólag a méhnyakból veszi az orvos, hanem a hüvelyen "keresztül". Vagy tévedek? A tüneteim az eredményt követően is megmaradtak, gondoltam kipróbálom a már több helyről is hallott természetes gyógymódot: élőflórás natúr joghurtban elkevertem kevés teafaolajat és az ebbe mártott tampont felhelyeztem éjszakára. Visszaállítandó a hüvelyflórát és elpusztítandó a baktériumokat. Öt éjszakán át, napközben nem, reggel a tampon kivétele után kevés körömvirág krémmel vékonyan bekentem a hüvely falát, elősegítve a hámosodást. Csökkentek a tüneteim már 1-2 nap után. Sajnos a stresszt nem jól tűröm, többször volt már epilepsziás rohamom, amire gyógyszert szedek régóta, s még maximalista is vagyok:)Egy barátom azt mondta, ha lelkileg egyensúlyba kerülnék az sokat számítana, a "kúrával" kiegészítve meg is szűnhetnének a tüneteim. Újra kezdtem a kúrát, lazítottam.Enyhültek a tüneteim, megszűnt a halszag, csökkent a mennyisége is. Ön szerint produkálhatok lelkileg gyulladástüneteket, baktérium nélkül? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező! Lelki problémák, pszihés állapot annyiban lehet betegségokozó, hogy rontja a szervezet immunállapotát és sokféle lppengó betegség aktivizálását segítheti elő. A citológia nem feltétlenül kell hogy észlelje vagy meghatározza a hüvelyi kórokozókat. A használt homepátiás megoledások nem elsősorban akut hüvelyi fertőzés megoldásár, hanem utókezelésre, megelőzésre valók. A leírt tünetek valószínüsítik, hogy bakteriális fertőzése van. Legegyszerűbb, ha CNS kúpokat irat fel, ezek minden, a hüvelyben leggyakrabban előforduló kórokozó, még gomba ellen is jók. A visszaoltás ellen a legegyszerűbb, ha a felhelyezett kúp után 2 órával legalánn egyszer egxütt vannak, a patner bekenődése így a legegyszerűbb. Ezután a mggyötört tejav védő baktériumokat vissza kell telepíteni hüvelyi probiotikum kúpokkal, melyek recept nélkül kaphatók.

Kérdés: 2012. szeptember 06., 15:05; Megválaszolva: 2012. szeptember 08., 10:12
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció