zsibbadás

Kedves Doktornő!

Májusban látászavarral kezdődő, majd emlékezetkieséssel és beszédzavarral járó rosszullétem volt. Orvoshoz mentem, készült koponya ct (neg.) , nyaki ultrahang (neg.) , labor. (neg) Belgyógyász non dipper tip. enyhe dominálóan syst. hypertóniát állapított meg. Concor cor 2, 5 mg 2x2.

Ideggyógyász: migrén. Említettem neki, hogy a szám széle, nyelvem hegye és a szájpadlásom szinte folyamatosan zsibbad, időjárás változásra, idegesség esetén a panasz erősödik, tetőfokán a fél arcom is görcsben van. Fejfájás szinte soha nem alakul ki. Antifront kapszula minden esetben teljesen eltünteti a görcsöket. Az ideggyógyász erre azt mondta, majd elmúlik, ne foglalkozzak vele.

A háziorvosom azt mondja, ezek a tünetek a migrénnel függnek össze.

A fül-orr gégész azt mondta, atipusos arcfájdalom - az arc görcs - b-vit. komlexet írt fel.

Ez a folyamatos enyhe csípő érzés, bizsergés vagy zsibbadás a számban nagyon kellemetlen, szeretnék megszabadulni tőle. Mi okozhatja? Mivel előzhető meg? Esetleg van e gyógyszere?

A migrén elkerülése érdekében 3 hónapja nem dohányzom, heti 5 alkalommal mozgok-kocogok vagy úszom -, maszíroztatok 2 hetente, egészségesen étkezem, vitamint eszem, de a zsibbadás maradt.

Kérem szíveskedjék tanácsot adni, hogyan szüntethetném meg?

Válaszát előre is köszönöm! Tatár Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza migrén témában

Kedves Andrea!

 

Egyetértek az ideggyógyásszal, valószínűleg az elő migrén szerű fejfájása zajlott. Migrén betegségről csak 5 ilyen epizód esetén beszélhetünk. A szájzsibbadás hátterében valamilyen helyi okot keresnék elsősorban pl. allergia, beépített fog vagy fogsor okozta irritáció, szájüregi gombásodás, reflux betegség de lehet pszichés tünet is. Valamilyen szájfertőtlenítő oldat használatát javasolnám elsősorban. A féloldali arc görcs szintén lehet pszichés tünet, mely fronthatás kapcsán jelentkező feszültség okozza, atípusos arcfájdalomnak semmiképp sem mondható. Magne B6 szedése jó hatású lehet.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. augusztus 27., 20:11; Megválaszolva: 2009. augusztus 27., 20:11
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Furcsa érzések a fejben
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Fejfájás