Komplikált migrén

Kedves Doktor Úr / Doktor Nő! 8 éves korom óta komplikált migrénben szenvedek, az évek során többször voltam e miatt kórházban is.Különböző vizsgálatokon is voltam, többször is: Koponya Mr, EEG vizsgálat, Neurológiai vizsgálatok CT, Pszihologus mind negatív lett. A rohamok általában homályos látással kezdődnek majd végtag zsibbadás ami az egész testemen végig megy majd hányás és az erős egy oldali fejfájás, de volt már hogy arra keltem hogy zsibbad az egész karom és megy végig az egész testemen majd a többi tünet követte, ezen a napon mikor ilyen van semmit nem tudok csinálni még lábra állni sem mert annyira rosszul érzem magam egész nap csak fekszek. Most imigrán50mg os gyógyszert szedek amikor már érzem hogy jön a rosszul lét akkor kell bevennem, de nem sokat segít csak a rohamok idejét rövidíti meg kicsit ami azt jelenti hogy az egész nap helyett 5-6 órán át tart, a rohamok rendszeressége mindig más van hogy minden héten, van hogy havonta, de volt már olyan is hogy 3 hónap kimaradt, kipróbáltam hogy hónapokon át nem ettem csokit, sajtot vörösbort, kerültem az ilyen ételeket amik kiváltó okok lehetnek mert ezt mondta az orvosom, de nem segített mert ugyan olyan rendszerességgel jönnek a rohamok, meg állapíották hogy sem a menstruácihoz, sem a fogamzásgátlóhoz nem köthetők a rohamok. Mindent kipróbáltam már amit mondtak amiről hallottam ezért is regisztráltam ide hogy hátha ön tudna nekem segíteni.Szeretnék tanácsot kérni hogy mivel előzhetném meg a rohamokat? Milyen vitamint szedjek ami talán jobbá teszi? Vagy tudna ajánlani valami más gyógyszert ami hatékonyabb? A zsibbadást el lehet kerülni? Hogy tudnám enyhíteni a rohamokat hogy tudjak dolgozni? Valaha ez a migrén meg fog szűnni? A csokit sajtót..stb ételeket már ehetem? (mivel hogy amikor nem ettem attól függetlenül is jött a rosszul lét) Minden tanácsot szívesen fogadok, Nagyon fontos lenne.Előre is köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza migrén témában

Kedves Kérdező!

Az imigran egy jó, de nem a legmodernebb triptán származék (gyógyszertani csoport) , igy esetleg meg lehet próbálni újabb rohamgátló szert. Ha a rohamok havi 6 napnál több napot vesznek igénybe az életéből, akkor érdemes megelőző kezelést kapnia, ez lehet topiramat kis adagban, ill valproát. A megelőző kelezést minden nap kell alkalmazni, függetlenül a rohamoktól. Azt várjuk tőle, hogy ritkább és gyengébb tünetek jönnek elő. Beszéljen ezekről a problémáiról a neusológus orvosával. A diéta nem szükséges, ha nincs összefüggés a rohamokkal, azért ne fogyasszon mértéktelenül. A betegsége nagy valószinűséggel a klimax után ill terhesség alatt megszűnik vagy javul.

Kérdés: 2013. június 05., 02:22; Megválaszolva: 2013. június 09., 11:58
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?