Lágyék és comb fájdalom

Tisztelt Címzett! Kb egy évvel ezelőtt létra használatakor azt érzékeltem, hogy gyengültek a lábaim és enyhe fájdalmat is éreztem bal lágyékomban. Pár hónappal később a bal talpam elülső része és mindkét térdem fájdalmassá vált. Flector, majd Voltaren kenőccsel kb 10 nap alatt sikerült a fájdalmakat elmúlasztani, de a bal lágyékom járáskori fájdalma nem múlt el, sőt valamelyest növekedett és a combomba is kisugárzott. Arra gondoltam, hogy a kb 25 évvel ezelőtt műtött lágyéksérvem (laparoszkópos műtét volt, mely során egy háló is beépítésre került) kiújúlt, de kitüremlés nem látszott és nyomásra sem volt érzékeny a terület. A tomboló Covid helyzet miatt nem mertem orvosi rendelésre menni, sőt Bpestről ideiglenesen -mostanáig- a Balatonra költöztem. A járás továbbra is fájdalmas és ilyenkor a fájdalom a bal combomba is kisugárzik. Leguggolni nem tudok és öülés utáni felállás szintén fájdalmas.TENS készülék kb egy hónapos alkalmazása nem javított a helyzeten. Flector Rapid porral is próbálkoztam (1 hétig napi 1 tasak) , a fájdalom megszünt, de miután nem használtam a gyógyszert, visszatért. Még egy tünet: a hasam közepének bal oldalán kb 10 cm átmérőjű terület nyomásra fájdalmasan érzékeny. Kérem szíves tanácsukat. Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A lágyékba és combba sugárzó fájdalom differenciáldiagnosztikája kapcsán felmerül valamilyen gerinc eredetű elváltozás is, esetleg porckorong sérv ami kisugározhat az érintett területekre, ezt valamennyire alátámasztja az is, hogy fájdalomcsillapító hatására enyhült a panasz, aztán ismét kiújult, illetve hogy egyéb mozgások is nehezek, fájdalmasak pl. guggolás, felállás.

Hogy ténylegesen ez a korábbi lágyéksérv kapcsán vagy a fent említett lehetséges elváltozás kapcsán áll fenn vizsgálatra van szükség. Ahhoz hogy ki lehessen deríteni mindenképpen javasolt első körben háziorvosi fizikális vizsgálat, annál is inkább hogy a hasi panaszai

a nyomásérzékenység miatt ez fokozottan javasolt mielőbb. (Ennek hátterében vannak e széklet panaszok? Esetleg a túlzott, orvosi kontroll nélkül alkalmazott fájdalomcsillapítók is okozhatnak hasi panaszokat) Ez alapján orvosa tudni fogja hogy merre irányítsa önt és a szükséges beutalókkal el tudja látni. Ha gerinc, akkor reumatológia, rtg, legrosszabb esetben idegsebészet, a hasi panaszok miatt javasolt lehet hasi UH első körben , aztán szükség szerint gasztroenterológia, egyéb laborvizsgálatok.

üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. október 20., 11:46; Megválaszolva: 2021. október 21., 11:15
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Hová forduljak?
Tisztelt Doktor Úram/hölgyem! A történet elég hosszú, próbálom a lényeget leìrni. 2013ban kezdődött a honaltalyi nyirokcsomók...
Mi lehet a bajom?
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Elég sok hasi műtétem volt, rengeteg összenövésem van. Legutóbb volt egy rosszindulatú hugyhólyag daganatom, amire...
Mell alatti fájdalom, szájüregi...
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Először leírom a tüneteimet, hogy milyen vizsgálatokon vettem részt eddig és hogy azok milyen eredménnyel zárultak....
Missed ab
Tisztelt Dr Úr/Nő! Hétfőn sajnos be kellett a terhességem fejezni mert üres petezsákom volt. Rövid altatásban el is végezték a kisműtétet, még...
mellkas csont és hát fájdalom
Tisztelt Doktornő! Kb 1 éve kezdődtek a panaszaim. A jobb mellem alatt-a csont (bordánál) és a jobb mellem széle (tehát a mellkas közepénél)...