• Laboratóriumi eltérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Éves rutin laborvizsgálatom során a szérium kalcium értéke 2.67 mmol/l volt, ami kevéssel kívül esik a megadott referenciatartományon (2.2-2.65 mmol/l). Más eltérés nem mutatkozott. Az 1 évvel korábbi hasonló vizsgálaton ez az érték 2.53 mmol/l volt. A mostani vizsgálatot megelőző 1-2 napban sajnos csak minimális mennyiségű folyadékot tudtam fogyasztani (max 0.5 l/nap). Érdeklődni szeretnék, hogy mindez mennyire tekintendő komoly eltérésnek, van-e további teendőm ezügyben? Előre is köszönöm.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a kálcium témában

        Tisztelt kérdező! Ez minimális eltérés, teendőt nem igényel, normálisnak tekinthető.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2014. december 17., 15:09; Megválaszolva: 2014. december 18., 22:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: