gyomorpolip

4 hónapja fokozatosan gyakoribbá váló gyomorpanaszaim miatt gyomortükrözésre küldtek. Megállapítást nyert, hogy a gyomor corpus felső harmadában számos 2-5 mm-es polypus látható. A leletben a vélemény:Polypi ventr.(v.s. hyperplasticus) szerepel. Az orvos a vizsgálat után azt mondta, hogy a polypok kialakulását a reflux betegségemre 8 éve megszakítás nélkül szedett protonpumpagátló gyógyszer is okozhatta. A vizsgálat végén szövetmintavétel is történt, amelynek még nincs meg az eredménye. Azt szeretném tudni, hogy e betegség milyen orvosi terápiát igényelhet, távlatilag mire számíthatok és én mit tehetek azért, hogy ne rosszabbodjon az állapotom. Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a gyomorpolip témában

Ha a polypok hyperplasticus jellegűek (ez a szövettanból kiderül) teendőt nem igényelnek, esetleg a PPI átmeneti elhagyása megfontolható. Ha adenomatosus polypok, akkor esetleg az eltávolítás is szóba jöhet, de gyakran elegendő a rendszeres követés. A konkrét terápiás tervet a szövettan birtokában lehet felállítani.

Kérdés: 2011. október 22., 21:00; Megválaszolva: 2011. október 24., 12:46
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés