Bélproblémák? - kiegészítés

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr, az imént küldött kérdésemből (részletezve lent) kihagytam egy infót, miszerint a székletem nagyjából napi rendszerességű, és, mint írtam, többnyire lazább állagú, mint a normális - de még nem hasmenés-szerű. Az is gyakran előfordul, hogy a székletürítés több részletben történik, időnként a határozott inger ellenére csak kis mennyiség távozik, meg sok levegő, és néhány perc, vagy néhány óra elteltével jön a többi. Az alapkérdésem a következő volt: Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 1 éve szültem, és mióta visszaállt a ciklusom (4 hónapja) , időnként tompa fájdalmat érzek baloldalt a hasam alsó részén, mely befelé, a hát felé sugároz, és kb. 1-2 napig szokott tartani. Mivel mindig peteérés környékén tapasztaltam eddig, meg egyszer menses előtt, a ciklusomnak tulajdonítottam a dolgot, de hallottam, hogy azon a helyen van a sigma, és az is fájhat. Ma székletürítés után jött egy adag nyálka is (színtelen, tojásfehérje-szerű) . Aranyeres panaszokkal régóta küszködök időnként, proktológus egyszer végbélrepedést is állapított meg, ami időnként szintén előjön, de magától meg szokott gyógyulni. A terhesség vége óta higiéniai problémákkal is küszködök, székletürítés után sokszor nem elegendő a nedves törlőkendő, de még a mosakodás sem, utóbbi csak akkor hatékony, ha várok vele kb. 1 órát. Nem tudom, hogy ezt a problémát az (enyhe) aranyeresség okozza-e, vagy inkább az, hogy a székletemnek sokszor puhább az állaga, mint a normális. Kérdésem, hogy a fent leírt panaszok alapján fennáll-e gyanú valami bélrendszeri betegségre. Az étvágyam kitűnő, és fogyni sem fogyok. Ízületi-és bőrproblémáim vannak, de ezeket szerintem lehet a Sjögren-szindrómának is tulajdonítani, amivel 3, 5 éve diagnosztizáltak. Válaszát nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza bélrendszer témában

Tisztelt Kérdező!

A kiegészítés miatt is a diéta az első lépés. Amennyiben funkcionális zavar és nem szervi eltérés javulni fog. Fontos a napi mozgás és stresszkezelés.

Kérdés: 2011. augusztus 22., 10:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 15:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj