• Bélproblémák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 1 éve szültem, és mióta visszaállt a ciklusom (4 hónapja), időnként tompa fájdalmat érzek baloldalt a hasam alsó részén, mely befelé, a hát felé sugároz, és kb. 1-2 napig szokott tartani. Mivel mindig peteérés környékén tapasztaltam eddig, meg egyszer menses előtt, a ciklusomnak tulajdonítottam a dolgot, de hallottam, hogy azon a helyen van a sigma, és az is fájhat. Ma székletürítés után jött egy adag nyálka is (színtelen, tojásfehérje-szerű). Aranyeres panaszokkal régóta küszködök időnként, proktológus egyszer végbélrepedést is állapított meg, ami időnként szintén előjön, de magától meg szokott gyógyulni. A terhesség vége óta higiéniai problémákkal is küszködök, székletürítés után sokszor nem elegendő a nedves törlőkendő, de még a mosakodás sem, utóbbi csak akkor hatékony, ha várok vele kb. 1 órát. Nem tudom, hogy ezt a problémát az (enyhe) aranyeresség okozza-e, vagy inkább az, hogy a székletemnek sokszor puhább az állaga, mint a normális. Kérdésem, hogy a fent leírt panaszok alapján fennáll-e gyanú valami bélrendszeri betegségre. Az étvágyam kitűnő, és fogyni sem fogyok. Ízületi-és bőrproblémáim vannak, de ezeket szerintem lehet a Sjögren-szindrómának is tulajdonítani, amivel 3, 5 éve diagnosztizáltak. Válaszát nagyon köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a bélrendszer témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépésben csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát az étkezések során. fogyasszon több növényi rostot és alkalmazzon probiotikus kúrát. Helyileg folytassa az ülőfürdőt és használjon aranyér elleni kenőcsöt. Minden nap mozogjon legalább fél órát. Legyen rendszeres az étkezés (napi 5) és kerülje a fűszeres ételeket. Amennyiben a diéta és életmódváltás mellett is megmarad a tünet keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 22., 10:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 15:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 napja nyálkás a székletem. Dobhártyaműtét után vagyok, rettentő sok stresszel. Műtét utáni elsőnap nem aludtam semmit, izomrángásaim voltak. Volt székletem, de olyan volt, mint egy száraz tégla. Másnap emiatt...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr. Párom állapotával kapcsolatban szeretnék kérni segítséget, illetve iránymutatást. Az egész történet herefájdalommal indult, urológia, prosztatagyulladás, erős antibiotikumok, majd miután a fájdalom már a...
        Üdv! Érdeklődnék hogy mit tegyek a rendszeres hashajtó szedés után? A súlyom miatt szedtem mert regetegen piszkaltak miatta. De elhatároztam hogy leszokom róla..Mit tanácsol? Orvosi vizsgálat kivételével..Mit vegyek szedjek egyek illetve igyak?...
        Kedves Doktornő! Fruktóz malabszorpcióm van 3 éve, 51 ppm-es értékkel. Már kis mennyiségtől (1-2 gramm) is súlyos tüneteim vannak. Korábban meg bírtam enni picit nagyobb mennyiséget, most már szinte semennyit és a tüneteim is egyre...
        Bizonytalan tüneteim vannak. Kezdetben úgy gondoltam, hogy az emésztésem nincs rendben, ezért diétáztam. Mivel a panaszaim nem változtak, ezért mozgásszervi eredetűnek véltem, és pihentettem. Mivel a panaszaim már két hete változatlanul...
        Tisztelt Doktor Úr!Decemberben újra előjöttek az aranyeres panaszok:élénkpiros vér, enyhe szúró fájdalom székeléskor. Elkezdtem szedni a DIO-PP tablettát mert előtte is az múlasztotta el a panaszokat. Vérzés elmúlt, fájás enyhült, de nem...
        Kedves Dr Plósz János! Többször írtam már Önnek hasi panaszaim miatt amik szept.20a óta tartanak. Hasmenéssel,hányással kezdődött,minimális lipáz emelkedés laborban. Azóta számos vizsgálaton túl vagyok. Laborok (amikben eltérés nincs...