• Vakbél,nyirokcsomó a mesenteriumban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, kb egy hónapja alhasi fájdalmaim vannak, egy hete jártam a kórházat, mert kimondottan jobb oldalt egy ponton fájt. Több sebész is megvizsgált, belgyógyász is, nem vakbél, azt mondták az egy hónapig nem húzódik, valami más tünetet is produkált volna. Nőgyógyász enyhe kismedence gyulladást állapított meg, arra beszedtem a gyógyszert. Hasi ultrahang eredmény: a mesenteriumban néhány 5-8 mm-es nyirokcsomó látható, a kismedencei belek között minimális szabad folyadék. Nos, a fájdalom nem mindig jelentkezik azóta, de időnként igen. A háziorvosom azt mondta, hogy ezt a fájdalmat okozhatják a nyirokcsomók, de ez magától majd elmúlik. Az interneten viszont olvastam, hogy erre vakbélgyanú miatt elkövetett műtét során jönnek rá, de akkor is el kell távolítani a vakbelet. Mivel az ineterneten nagyon sok a torz információ, érdeklődni szeretnék, hogy ad-e komoly aggodalomra okot, ez a néhány nyirokcsomó, és kb. mennyi idő a gyógyulás, vagy ez mindenkinél más, belefér, hogy nekem kb. egy hónapja fáj? Nem mindig, de most megint elkezdett. Négy sebész vizsgált meg a miskolci megyei kórházban, gondolom értették a dolgukat, azt mondták, akkor menjek vissza, ha lázam van vagy hányok, mert az eddigi tünetek nem utalnak vakbélre, nem feszül meg az izmom, mikor vizsgálnak, csak egy ponton fáj, lent jobb oldalt. A vérképem is teljesen jó, a CRP 0,2. Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Veress Dóra válasza a vakbélgyulldás témában

        Kedves Kérdező! Mivel Önnek nagy valószínűséggel nincs vakvélgyulladása, ezért nem kell kivenni a vakbelét. A fájdalmakat okozhatta a kismedencei gyulldás is, különösen ha a gyógyszeres kezelés után már nem jelentkeznek olyan gyakran a panaszok. Vakbélgyulladásra akkor kell gyanakodnia, ha a hasi fájdalmakat, hányinger, hőemelkedés, láz, hasizmgörcs is kíséri. Addig felesleges megműttetnie magát, csak azért, mert ezt írták valahol a neten. Ha a panaszok nem múlnak, akkor érdemes odafigyelni rájuk, esetleg folytatni a kivizsgálást.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 26., 11:53; Megválaszolva: 2011. május 27., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés