• Nyálkás véres széklet? aranyér??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv!18 éves gimnazista fiú vagyok,2010 december óta elég nagy stresszben élek,iskola stb. február elején kezdődött az hogy a székletem normális volt,de volt rajta nyálka,a nyálkában pedig vér.azthittük,az orvosom is hogy nyálkahártyát fölsértette a kemény széklet,de nem múlt el,szedtem Normixot,rá 3 napra elmúlt,2 hétig nem volt semmi,de akkor is stresszes voltam,hogy mi bajom vissza fog-e térni vagy vmi komoly.....majd a székletem elején vér volt,először össze vissza,kicsi foltokban,de élénk színe volt,semmi esetre sem alvad vagy fekete.aranyér kúpot használtam,kicsit enyhültek a tünetek,majd el ismúlt,rá pár napra újra volt vér a székletemen,élénk színű volt,2 csíkban volt a székletemen,aranyérre gyanakszik mindenki,ha a Mastu és a Lioton kencsöt használom akkor elmúlik.2 és fél hete újra volt nyálkás véres székletem,volt hogy szeleléskor is jött ki nyálka,benne vérrel.Normix szedésére ismét elmúlt,2 hétig semmi panaszom se volt,de mindig az járt az eszemben hogy mikor tér vissza....a mai napon ismét volt ,az széklet eleje kemény volt,a többi része pedig lazább,ez sztem a székletlazító szirupnak köszönhető.a keményebb részen volt kicsit nyálks,a lazábbon pedig élénk színű vér,nem a székletben,hanem a külsején,2 -3foltban.Véreredményeim is jók,a süllyedésem 3-as így a daganatot ki lehet zárni,mindenki ezzel nyugtat,illetve a gasztroenterológián is rögtön küldtek volna vizsgálatra,nem pedig megkérdezik hogy akarom-e a vizsgálatot!?Orvos szerint is látszik rajtam hogy feszengek,ideges vagyok..... Nagyon várom a válaszukat,előre is nagyon köszönöm.Bence

        Dr. Szigeti Nóra válasza a véres széklet témában

        Kedves Kérdező! Valóban nem daganatra kell gyanakodni. A széklet végén jelentkező vér a végbél környékének betegségére (berepedés, aranyér) utal elsősorban, de a visszatérő nyálkás-véres széklet miatt mindenképp vastagbéltükrözést javasolok, mert ebben az életkorban nem ritka az. ún. colitis ulcerosa, ami hasonló tünetekkel jár. Ha ez negatív, a végbél vizsgálatára proctológiai vizsgálatot javasolok.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 12., 19:39; Megválaszolva: 2011. május 15., 20:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés