Mi a vérzés oka? Crohn betegség vagy colitis ulcerosa?

Kislanyom fel eve gorcsos hasfajasra, puffadasra panaszkodott amit napi 8-13 veres, nyalkas, szekleturites kovetett. Gyulladasgatlokat kapott es antibiotikumos kezelest amely eleinte nagyon jol hatott, tunetmentesse valt, 6 hetig. Azutan ismet jelentkeztek a gorcsos altaji hasfajasok, a puffadas es meg tobb veres szeklet. Elvegeztek egy rectoszkopiat, enyhe kabitasban, es akkor vettek biopzsias vizsgalatot ami Kronikus colitis ulcerozat allapitott meg.Kezeleskent antibiotikum (Rifaximin) es Mesalazin volt felirva.Sajnos, a gyermekem allapota egyre romlott, szinte 4 het sem telt el es ujra elojottek a tunetek amelyek mar nagyon nehezen akarnak megszunni, es foleg a veres szeklet ami szinte mar nem is szeklet hanem sok piros ver es valami veres, nyalkas keverek, es ez ami nagyon aggaszt. Lehetseges, hogy ennyi vert veszitsen a beteg ezekben a betegsegekben, vagy elkepzelheto, hogy egesz mas a dignozisa a lanyomnak? Tisztelettel egy ketsegbeesett Anyuka, Nagyvaradrol.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyulladásos bélbetegség témában

A diagnózis jó lehet, a kezelés nem felel meg a diagnózisnak. A mesalasin rendben van, de emellé még számos más készítményt is használunk, hogy tünetmentessé tegyük a beteget. Sajnos a colitis ulcerosa és a Crohn betegség jelen tudásunk szerint nem gyógyítható, csak kezelhető.

Kérdés: 2011. január 29., 21:12; Megválaszolva: 2011. január 31., 15:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...