• Mi a vérzés oka ? Crohn betegség vagy colitis ulcerosa ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislanyom fel eve gorcsos hasfajasra, puffadasra panaszkodott amit napi 8-13 veres , nyalkas , szekleturites kovetett. Gyulladasgatlokat kapott es antibiotikumos kezelest amely eleinte nagyon jol hatott, tunetmentesse valt, 6 hetig. Azutan ismet jelentkeztek a gorcsos altaji hasfajasok, a puffadas es meg tobb veres szeklet. Elvegeztek egy rectoszkopiat, enyhe kabitasban, es akkor vettek biopzsias vizsgalatot ami Kronikus colitis ulcerozat allapitott meg .Kezeleskent antibiotikum ( Rifaximin) es Mesalazin volt felirva.Sajnos, a gyermekem allapota egyre romlott, szinte 4 het sem telt el es ujra elojottek a tunetek amelyek mar nagyon nehezen akarnak megszunni, es foleg a veres szeklet ami szinte mar nem is szeklet hanem sok piros ver es valami veres , nyalkas keverek, es ez ami nagyon aggaszt. Lehetseges , hogy ennyi vert veszitsen a beteg ezekben a betegsegekben , vagy elkepzelheto , hogy egesz mas a dignozisa a lanyomnak ? Tisztelettel egy ketsegbeesett Anyuka, Nagyvaradrol.

        Dr. Plósz János válasza a gyulladásos bélbetegség témában

        A diagnózis jó lehet, a kezelés nem felel meg a diagnózisnak. A mesalasin rendben van, de emellé még számos más készítményt is használunk, hogy tünetmentessé tegyük a beteget. Sajnos a colitis ulcerosa és a Crohn betegség jelen tudásunk szerint nem gyógyítható, csak kezelhető.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 29., 21:12; Megválaszolva: 2011. január 31., 15:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés