Rák?

Tisztelt Dr ur! 38éves nő vagyok. Másfél évvel ezelött vastagbéltükrözésre küldtek, gyakori hasmenés és baloldali hasi fájdalom miatt. A vizsgálat és a szövettan megállapitotta, hogy bélgyulladásom van. Salazopirint szedtem, tüneteim megszüntek. Kisfiam szülinapján kissé többet ettem a kelleténél és nagyon rosszul lettem. Erősen görcsölt a hasam, hasmenésem volt és hányingerem. Azthittem gyomorrontásom van. Másnap reggel viszont alvadt-véres, nyálkás székletet üritettem./nem sokat, inkább csak nyálkát/Mi lehet ez? Kérem adjon tanácsot! Ujabb vastagbél tükrözést nagyon nem szeretnék, borzalmas volt! Köszönöm válaszát! Vné Anita

Dr. Csuth Ágnes válasza gyulladásos bélbetegség témában

Kedves Anita! A gyulladásos bélbetegségek tünetei között jelentkezhet véres-nyálkás széklet. Sajnos a betegségre jellemző a hullámzó fefolyás, tünetmentes és tünetes időszakok váltják egymást. Keresse fel kezelőorvosát, mert a széklet minősége tünetek újbóli fellángolására utal, és a kezelést ennek megfelelően kell módosítani.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 02.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Budenofalk mellékhatásai
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Budenofalk 3mg gyógyszert írt fel az orvosom, gyulladásos bélbetegség kezelésére! Eddig még nem szedtem ilyen gyógyszert! Azt szeretném...
Honnan lehet tudni?
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Munkácsi Ildikó vagyok, az webbeteg regisztrált tagja. Kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, mert nem értek hozzá, a jelenlegi...
Crohn és a glutén
Tisztelt Doktornő-úr, 2 éve crohn - colitis betegségben szenvedek. Most azt hallottam higy a glutén is kiválthatja a betegséget. Igaz e ez? Tiszteletem,
Proctológia
Tisztelt Doktor NŐ/Úr! A kérdésem a leleten szereplő egy mondatra irányulna, hogy pontosan mit jelent a következő mondat: Nodi haem. int. gr. II. irrit. Nodi...
Mi a vérzés oka? Crohn betegség vagy...
Kislanyom fel eve gorcsos hasfajasra, puffadasra panaszkodott, amit napi 8-13 veres, nyalkas, szekleturites kovetett. Gyulladasgatlokat kapott es...
Merckformin XR okozta állandósult...