Hemangioma

Tisztelt Webdoktor! Babát szeretnénk, ezért lombikprogramban veszünk részt. Korábban a májamban hemangiómát diagnosztizáltak ultrahanggal, a ct-t nem tartották szükségesnek. Akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy problémát csak nagy ütés esetén okozhat az értágulat (pl. baleset) , különben veszélytelen elváltozás. Kérdésem az lenne, hogy a baba növekedése okozhat-e problémát a hemangiómával, szükséges-e valamilyen műtéti beavatkozás, illetve érdemes-e újra megvizsgáltatni az elváltozást? Köszönöm válaszát! Panna70

Dr. Boros Miklós válasza hemangioma témában

Tisztelt Kérdező!

A haemangioma mérete és elhelyezkedése dönti el a teendőket. A CT képek ismeret nélkül nem lehet szakszerűen nyilatkozni. 5 cm alatti és nem a tok alatt elhelyezkedő nem igényel beavatkozást és a terhesség is vállalható.

Kérdés: 2010. december 17., 20:31; Megválaszolva: 2010. december 22., 20:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Széklet vér lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr Ma kaptam meg a széklet vér leletemet, mely negatív lett, de az eredmény 10 ng/ml. Azt írja, a referencia 100 ng/ml alatt negatív, de...
Végbélfájdalom daganat műtét után
Vérvétel kiértékelése
Lactulose vizsgálat
Kissé magas amiláz érték
Tisztelt Doktor Úr! A „szokásos” prosztata kontrollnál a vérképemben az amiláz értéke 135 (labor referencia 28-100) és a foszfát 0,70...