• Cataflam + Pafenon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

        Mandulaműtétem volt, és 6 napja napi 3-4 Cataflam tablettát, ill. a vízben oldható változatát szedem. A torkom még mindig nagyon fáj, így továbbra is szednem kell a Cataflamot.
        A háziorvosom a Cataflam fájdalomcsillapító mellé 28 db-os Pafenon 20 mg tablettát írt fel, hogy védje a gyomrot a Cataflamtól.

        Az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig kell szedni a Pafenont? Csak amíg a Cataflam tablettát is szedem - vagyis még várhatóan további 5-6 napig - vagy utána is, tehát szedjem végig a 28 napot?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Üdvözlettel,
        Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorvédő témában

        A Cataflam szedésének idejére (plusz 1-2 nap) elég a gyógyszer szedése, de addig a 2x1-es dózist javasolnám (az standard pantoprazol dózis 40mg).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-24 11:47:01; Megválaszolva: 2010. február 24., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: