• Jobb hasi fájdalom - gázos belek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 42 éves, hasi részen 3-szor műtött - császár, plasztika, méheltávolítás - nő vagyok. Kb. egy hónappal ezelőtt borult fel az emésztési rendszerem, és azóta folyamatosan úgy érzem, hogy van a hasamban valami, illetve jobb oldalon a medencecsont melletti rész nyomásra érzékeny, valamint a műtéti vágás vonalában, ugyanezen oldalon tompa szúró fájdalmat érzek egy adott pontban. Hasi ultrahangon a jobb oldali gázos belek miatt nem látott semmit a doktornő, de egyébként mindent rendben talált. Pontosan egy éve volt az uterus-műtétem, szerinte összenövés lehet az oka a fájdalomnak. Nőgyógyásznál novemberben jártam, mindent rendben talált. A háziorvos Noacid-ot írt fel. Kérdésem: 1, szedjem ezt a nyombélfekélyre és refluxra adott gyógyszert, 2, Mit tegyek a gázos belek ellen 3. Mit lehet tenni az összenövések ilyen következményei ellen 4. Milyen szakorvoshoz forduljak? Köszönettel: P.I.

        WEBBeteg szakértő válasza a gázos belek témában

        Tisztelt Kérdező!

        A panaszokat elolvasva valóban a hasűri összenövés a legvalószínűbb. Fogyasszon több növényi rostot, igyon legalább napi 2 liter foilyadékot (szénsavmentes ásványvíz). Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Egyen pro- és prebiotikumot rendszeresen. Ezekkel a táplákozásbali változtatásokkal tudja csökkenteni a termelődő gáz mennyiségét, ami a panaszaokat okozza. Ha nem, vezet 4-5 hét alatt sikerre keressen fel gastroenterológiai szakrendelést. Az összenövések ellen nem tud tenni semmit. Próbálja ki, hogy a gyomorsavcsökkentő javít-e a hasi panaszokon, bár nem gyomorsav eredetű panaszokat említ.


        Kérdés: 2010-02-03 21:36:19; Megválaszolva: 2010. február 03., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: