Epehólyaggyulladás

Tisztelt Doktor Úr!
Áprilisban megállapítottak egy epehólyaggyulladást, ultrahang és vérvétel igazolta. Minimális gyulladást mutatott a vérkép. Jobb bordaív alatt fájdalom, feszülés, puffadásérzet, átsugárzott a hátamba. Diéta, recept nélküli készítményeket javasolt az orvos. Később egy kontroll ultrahang következett, teljes negatív eredménnyel, de a fájdalom még nem múlt el. Kaptam rá ciprofloaxicint /remélem jól írtam/. Jobb lett a közérzetem valamelyest, volt mikor teljesen elmúltak a panaszok. Most a napokban megint érzem, néha feszül, görcsöl. A diétát elhagytam /lehet nem jól tettem/ sikerült 12 kg-ot lefogynom, bár nem csak az epehólyag gyulladás miatt. Továbbiakban még 10-et szeretnék. Kérdésem a következő: mivel tudnám még segíteni a gyógyulást? ittam az epehajtó teát, a dobozán az van 1 hónapnál tovább nem javasolt az ivása. Másik kérdés: mikorra várható teljes gyógyulás? Hónapok óta fennáll ez a dolog, és már kezd idegesíteni. Köszönöm: Horváthné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza epehólyag-gyulladás témában

Tisztelt Horváthné!

A leírt adatokból számomra nem derült ki, hogy miért alakult ki az epehólyaggyulladás. Javaslatom egy laborvizsgálat, különösképpen a májfunkció, egy hasi ultrahang, ahol az epeutak tágassága és az epehólyag (falvastagság, kő) a két legfontosabb információ. A diéta nem hagyható abba, mivel ismétlem ismeretlen az ok. A teát használja ciklikusan. A teljes gyógyulás akkor várható, ha tudjuk, hogy miért alakult ki és a kezelés célzott. Mindenképpen gastroenterológiai szakrendelésen kezeljék.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. október 18., 21:17; Megválaszolva: 2009. október 18., 21:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mik okozhat még ilyen panaszokat?
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a múltkori válaszát! Többször írtam Önnek azzal kapcsolatban hogy étkezés után fáj a jobb bordaiv alatt...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt Doktor Nő! A következő kérdésem lenne Önhöz! Lehet e hasnyálmirigy gyulladas? Körülbelül három hete kezdődött, én azt hittem hogy...
Mitől lehet véres a székletem?...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jelenleg külföldön tartózkodom, és nincs lehetőségem hazamenni kórházi diagnosztikáért, így Önöktől szeretnék...
Túlzott hasi kutymorgás
DAO enzim túl alacsony