ESG-vizsgálat

Tisztelt Doktor Úr/Nő !

Orvos által végzett esg-vizsgálaton voltam, ahol a következő diagnózist kaptam:

metabólikus alkalózis, respirációs acidozis

Az orvos szerint ph értékem eltolódott lugos irányba, ezért fogyasszak minél kevesebb, vagy semmiféle gluténtartalmu ételt.

Kérdésem a következő: mennyire kell komolyan venni ez a fajta étkezést, hiszen ez egy komoly életmódváltoztatással jár együtt. Mi történik, ha továbbra is ugy étkezem, ahogy eddig. Eddig is normálisan étkeztem, csak az édesség evését vittem túlzásba.

A másik kérdésem az lenne, hogy a test ph értéke, jelen esetben lugosság, nem zárja ki a gyomor savasságát. Állandó. de csak napközbeni övszerú tompa nyomást érzek a bordaiv alatt, mindkét oldalon. Éjszaka nem érzem, és nem függ össze étkezéssel.

Válaszát megköszönve

Üdvözlettel

Magdi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gluténmentes diéta témában

Kedves Magdi!

Az ESG vizsgálat jelenleg nem része a klasszikus nyugati orvoslásnak. így a leletet értékelni nem tisztem, és a hozzáadott véleményt sem értékelhetem. Gluténmentes diétát csak igazolt lisztérzékenységben javaslunk a páciensnek, hiszen tényleg komoly életmódbeli korlátozásokkal jár. A gyomorban a pH fiziológiásan erősen savas, ez szükséges a húsfélék előemésztéséhez és a bejutó fertőző ágensek elpusztításához. Felhasi panaszait okozhatja savtúltengés talaján kialakult gyomorhurut, de akár epés probléma is. Javaslom, egyen gyakran, nyugodtan  egyszerre keveset, kerülje a fűszeres, forró ételeket. Ha panaszai nem szűnnek, keresse fel az illetékes gastroenterológiai szakrendelést.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 26., 13:49; Megválaszolva: 2009. június 26., 13:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia