Szűztea kapszula ennyire erősen hatna?

Kedves Doktorúr!

1 hónapja gasztroenterológiai kivizsgálást követően az alábbi diagnózisokat kaptam: irritábilis bél szindróma, reflux nyelőcső gyulladással, gyomor nyálkahárgyagyulladás, néhány pici erózióval.
Az összes leletem negatív lett (vérképből csak a süllyedés lett magasabb a normál értéknél, kolonoszkópia, kilégzéses tesztek, UH, csak a gyomortükrözésnél írták le, hogy felszínesen gyulladt a gyomornyálkahártyám) .
Tünet az állandó hasfájás, székrekedés-hasmenés váltakozása, néhány falat utáni teltségérzet, erős hányinger.
Refluxont kaptam és azt mondták nem szükséges kontrollra visszamenni.
Az elmúlt 2 hónap alatt fogytam 10 kg-t.
Közben étrendet változtattam, rostdús (teljes kiőrlésű gabonák, zöldségekben gazdag étrend, és szinte semmi hús fogyasztás, mert attól pár hónapja ránézésre is hányingert kapok) .
A legfőbb problémám az, hogy a kapott refluxon tabletta az IBS-en nem segít, a gyomrom meg előtte sem égett, így azt a gyógyszert inkább felcseréltem volna a széklet rendezésére ható valamire.
Kb. 2 hete a patikában ajánlottak szűztea kapszulát, azt mondták az orvosok is ajánlani szokták.
Attól viszont 1 db. kapszula bevétele után 24 órára iszonyatos hasgörcsöket és véres hasmenést kaptam. Akkor még nem gondoltam arra, hogy a kapszula okozhatta, de 1 hét elteltével szombaton ismét bevettem belőle 1 darabot, és rá kb. 10 óra múlva majd kinyúltam a mellékhelyiségben olyan hasgörcseim voltak, és ismét hasmenés, az utolsó 3 alkalom pedig nagy mennyiségű vért és szinte csak nyákot tartalmazott. Arany erem tuti nincs, nem is érzem és nem is látom, hogy lenne.
Elképesztően fájt a hasam, olyan mintha  tűkkel szurkálták volna a beleimet, ez az érzés pedig azóta is előjön naponta többször is.
Ez normális? A szűztea kapszula állítólag gyógynövény alapú és nagyon kíméletes, de velem úgy tűnik mégsem az, vagy csak én rezeltem be nagyon az átélt élménytől, és mással is így van?   1 db kapszula ilyen hatással bírhat?
Mit ajánl a doktorúr a székrekedéses időszakra?

A választ nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szűztea témában

Kedves Kérdező!

A szűztea kapszula okozhat hasi görcsöket, erős hasmenést, bár ennyire markás panaszok nem szoktak jelentkezni, előfordult már, hogy valaki hasonlóan erőteljesen reagáljon. A székrekedés megoldására a Laevolac szirupot illetve a Mucofalk Orange készítményt tudom ajánlani, ez utóbbi IBS-ben is hatékony tud lenni.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 24., 13:41; Megválaszolva: 2009. június 24., 13:41
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok