Szűztea kapszula ennyire erősen hatna?

Kedves Doktorúr!

1 hónapja gasztroenterológiai kivizsgálást követően az alábbi diagnózisokat kaptam: irritábilis bél szindróma, reflux nyelőcső gyulladással, gyomor nyálkahárgyagyulladás, néhány pici erózióval.
Az összes leletem negatív lett (vérképből csak a süllyedés lett magasabb a normál értéknél, kolonoszkópia, kilégzéses tesztek, UH, csak a gyomortükrözésnél írták le, hogy felszínesen gyulladt a gyomornyálkahártyám).
Tünet az állandó hasfájás, székrekedés-hasmenés váltakozása, néhány falat utáni teltségérzet, erős hányinger.
Refluxont kaptam és azt mondták nem szükséges kontrollra visszamenni.
Az elmúlt 2 hónap alatt fogytam 10 kg-t.
Közben étrendet változtattam, rostdús (teljes kiőrlésű gabonák, zöldségekben gazdag étrend, és szinte semmi hús fogyasztás, mert attól pár hónapja ránézésre is hányingert kapok).
A legfőbb problémám az, hogy a kapott refluxon tabletta az IBS-en nem segít, a gyomrom meg előtte sem égett, így azt a gyógyszert inkább felcseréltem volna a széklet rendezésére ható valamire.
Kb. 2 hete a patikában ajánlottak szűztea kapszulát, azt mondták az orvosok is ajánlani szokták.
Attól viszont 1 db. kapszula bevétele után 24 órára iszonyatos hasgörcsöket és véres hasmenést kaptam. Akkor még nem gondoltam arra, hogy a kapszula okozhatta, de 1 hét elteltével szombaton ismét bevettem belőle 1 darabot, és rá kb. 10 óra múlva majd kinyúltam a mellékhelyiségben olyan hasgörcseim voltak, és ismét hasmenés, az utolsó 3 alkalom pedig nagy, mennyiségű vért és szinte csak nyákot tartalmazott. Arany erem tuti nincs, nem is érzem és nem is látom, hogy lenne.
Elképesztően fájt a hasam, olyan, mintha tűkkel szurkálták volna a beleimet, ez az érzés pedig azóta is előjön naponta többször is.
Ez normális? A szűztea kapszula állítólag gyógynövény alapú és nagyon kíméletes, de velem úgy tűnik mégsem az, vagy csak én rezeltem be nagyon az átélt élménytől, és mással is így van? 1 db kapszula ilyen hatással bírhat?
Mit ajánl a doktorúr a székrekedéses időszakra?

A választ nagyon köszönöm.

Dr. Plósz János válasza szűztea témában

Kedves Kérdező! A szűztea kapszula okozhat hasi görcsöket, erős hasmenést, bár ennyire markás panaszok nem szoktak jelentkezni, előfordult már, hogy valaki hasonlóan erőteljesen reagáljon. A székrekedés megoldására a Laevolac szirupot illetve a Mucofalk Orange készítményt tudom ajánlani, ez utóbbi IBS-ben is hatékony tud lenni.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 24.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Szűztea káros hatásai
Tisztel Doktor Nő/Úr! Azt hallottam, hogy a szűztea kapszula szedése elszínezi a bélfalakat. Ennek, valamint a kapszulának van valamilyen káros következménye...
Epeúti pangás, epehólyag motilitás
Kedves Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni egy lelet értelmezésébe illetve, hogy maga szerint van-e további teendő ezzel kapcsolatosan Nemrég volt egy HIDA...
Egyiptomi megbetegedés.
Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...