• Gyomor- és nyelőcsőgyulladással lehet-e szaunázni

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Plósz János!

        Már évek óta, hogy barret oesophagis-t állapítottak meg nálam. A szaunázással kapcsolatban azt olvastam, hogy az a gyulladásos betegségekben szenvedő betegegeknek nem ajánlott. A leletemben áll, hogy "antrális gyulladás" valamint hogy a gyomor- és nyelőcsőnyálkahártyám gyulladt. A kérdésem az, hogy ez az ellenjavallat igaz-e és hogy akkor nekem szabad-e szaunáznom? [ egyéb problémám ( szívbetegség, magas vérnyomás stb., ) ami nyílvánvalóan  idokolttá tenné nincs] Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szauna témában

        Tisztelt Kérdező!

        A krónikus gyulladásos bélbetegségek alatt a Crohn-betegséget és a colitis ulcerosa-t értjük. Az Ön esetében nyelőcső- és gyomorgyulladásról van szó, amit nem befolyásol a szaunázás, így ellenjavallat sincs.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 22:29:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: