Kellemetlen érzet a lágyékhajlatban

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm korábbi válaszát. Az érdekelne még engem, hogy szorongáson, mozgásszervi, idegrendszeri okon kívül okozhat-e hosszabb, rövidebb ideig tartó kellemetlenséget konkrétan a lágyékhajlatban , combtőben is a SIBO-ból vagy intoleranciából adódó puffadás? Megduzzadva nincs az a rész, látszólag normál széklet jellemez naponta egyszer, nem fix időpontban. Riasztó tünetet nem tapasztalok. Bizonyos testhelyzetekben mintha jobban érezhető lenne hosszas állás, görnyedés. A nem rég készített UH eredmênye ez volt: "A hasban szabad folyadék nem látszik. A colon haustratiója megtartott. Kóros bélfal vastagodás nem ábrázolódott. A vékonybél mérsékelten meteoristicus. A terminalis ileum ép. Szabályos morfológiát mutató appendix. Passage zavar nem látszik. A pleuralis sinusokban szabad folyadék nem látható. A mesenteriumban a jobb oldalon (ileocoecoealisan) néhány apró 2-3 mm-es nyirokcsomó látszik. Kóros nagyságú vagy szerkeszetű nyirokcsomó nem látható."Válaszát köszönöm, maradok tisztelettel.

Dr. Plósz János válasza inguinalis fájdalom témában

A lágyékhajlatban kezdődő hasfali sérv okozhat ilyen jellegű panaszokat. Amíg a sérvkapu nem nyílik meg, általában nem tapintható eltérés, addig a hasfali izomzat erősítésével (pl. gernictorna, lábemelések), a hasűri nyomás csökkentésével megelőzhető a panasz illetve a sérv kialakulása.

Kérdés: 2023. január 25., 13:17; Megválaszolva: 2023. január 25., 13:22

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Fehérvérsejt kóros-e a labor...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, Érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt labor eredményeiben van-e bármi kóros?! A fehérvérsejtszám (4.2) nem gond-e?...
Melanoma esetleges áttéttel
Tisztelt Doktor Úr! A 45 éves feleségem áttétes melanómával gondozott beteg. Az utolsó UH vizsgálat alatt 2 elváltozást találtak, egyet a jobb...
Vélhetően nem cöliákia van a...
Üdvözlöm! Előzetesen a hasi ultrahangom kapcsán beszéltünk, ahol a vékonybél mérsékelt meteorismusát állapították meg, hogy SIBO illetve...
Inzulin rezisztencia?
Kedves Doktor Úr! Csatoltam a vérképemet. Meg tudná ebből mondani, hogy van-e inzulin rezisztanciám, vagy nincs? Nagyon szépen...
Reflux savtúltengés
Tisztelt Szakértő! Fél éve kezdtek el kezelni gyomorsav túltengés miatt. Fennállt már egy ideje, de akkor elmentem orvoshoz. Kaptam Nolpaza 40mg...