Nagy mennyiségű széklet

Tisztelt Doktor Úr! Október végén tüdőgyulladást kaptam, amire Azi Sandoz nevű antibiotikumot írtak fel. Már az első szem bevétele után vízszerű hasmenés jelentkezett, hiába szedtem probiotikumot. A hasmenés elállt, ahogy abbahagytam az antibiotikumot. Azóta viszont napi egyszer nagy mennyiségű, de normális színű és állagú, szilárd, széklet jelentkezett. De aMi lehet az oka? Betegséget jelent? Dienille fogamzásgátlót szedek androgén túlsúlyra. Felszívódik emiatt rendesen?

Dr. Plósz János válasza széklet mennyiség témában

Ha a széklet állaga és színe normális, a mennyiség nem gond. Felszívódási zavar esetén megnövekedhet a széklet mennyiség, de akkor bűzös, zsírfényű hasmenéses széklet jelentkezik. Szóval nem kell aggódnia, a nagyobb mennyiségű széklet jobb (megfelelő rostbevitelre utalhat) és így a felszívódás miatt sem kell aggódnia.

Kérdés: 2022. december 07., 16:45; Megválaszolva: 2022. december 07., 21:19

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Fehérvérsejt kóros-e a labor...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, Érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt labor eredményeiben van-e bármi kóros?! A fehérvérsejtszám (4.2) nem gond-e?...
Melanoma esetleges áttéttel
Tisztelt Doktor Úr! A 45 éves feleségem áttétes melanómával gondozott beteg. Az utolsó UH vizsgálat alatt 2 elváltozást találtak, egyet a jobb...
Vélhetően nem cöliákia van a...
Üdvözlöm! Előzetesen a hasi ultrahangom kapcsán beszéltünk, ahol a vékonybél mérsékelt meteorismusát állapították meg, hogy SIBO illetve...
Inzulin rezisztencia?
Kedves Doktor Úr! Csatoltam a vérképemet. Meg tudná ebből mondani, hogy van-e inzulin rezisztanciám, vagy nincs? Nagyon szépen...
Reflux savtúltengés
Tisztelt Szakértő! Fél éve kezdtek el kezelni gyomorsav túltengés miatt. Fennállt már egy ideje, de akkor elmentem orvoshoz. Kaptam Nolpaza 40mg...