Arczsibbadás, állzsibbadás, tarkófájás

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 1,5 hete szexuális együttlét/orguzmus közben (előtte nem sokkal kávét fogyasztottam) lezsibbadt az arcom bal oldala és a bal fülem, ezek pillanatokon belül enyhültek és 10-20 perc múlva teljesen elmúltak. Azóta kétszer ismétlődött a "dolog". Az elsőnél a fejem búbja zsibbadt le,tegnapelőtt pedig az arcom mindkét oldala és a tarkóm illetve a füleimben éreztem enyhe nyomást. Azóta a tarkótáji zsibbadás elő-előjön, a fülben lévő nyomásérzéssel és az áll zsibbadásával együtt (új panasz) . Mondjuk a harmadik eset óta eléggé stresszelek a dolgon. Tavaly voltam kardiológiai kivizsgáláson és a nyaki erek ultrahangos vizsgálatán is, ahol mindent rendben találtak, a nyaki csigolyáknál viszont enyhe meszesedésem van. Mi okozhatja a visszatérő panaszokat? Szükséges vele orvos azonnal felkeresése? Az áll tegnap este óta fennálló zsibbadását a stressz okozhatja? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Dunás-Varga Veronika válasza magas vérnyomás betegség gyanúja témában

Kedves Kérdező!

A leírt tünetek alapján Ön valószínűleg kiugró vérnyomásértékhez (hypertensiv excessushoz) társuló neurológiai tüneteket érezte. ( Nagyon alacsony vérnyomás esetén is tapasztalhat hasonlókat, "ájulásérzést", de tekintve a jelentkezés körülményeit inkább a magas értékek valószínűbbek.) Mindenképpen komolyan kell venni és utána kell menni, mert egy nem kezelt/beállított vérnyomás hatalmas károkat tud okozni a szervezetében. Érdemes lenne első körben 24 órás vérnyomás mérésnek alávetnie magát, a kérdésében nem láttam erről információt, hogy lett volna. Háziorvos, kardiológus lássa Önt.

Kérdés: 2022. december 03., 11:07; Megválaszolva: 2022. december 03., 15:38

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Fehérvérsejt kóros-e a labor...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, Érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt labor eredményeiben van-e bármi kóros?! A fehérvérsejtszám (4.2) nem gond-e?...
Melanoma esetleges áttéttel
Tisztelt Doktor Úr! A 45 éves feleségem áttétes melanómával gondozott beteg. Az utolsó UH vizsgálat alatt 2 elváltozást találtak, egyet a jobb...
Vélhetően nem cöliákia van a...
Üdvözlöm! Előzetesen a hasi ultrahangom kapcsán beszéltünk, ahol a vékonybél mérsékelt meteorismusát állapították meg, hogy SIBO illetve...
Inzulin rezisztencia?
Kedves Doktor Úr! Csatoltam a vérképemet. Meg tudná ebből mondani, hogy van-e inzulin rezisztanciám, vagy nincs? Nagyon szépen...
Reflux savtúltengés
Tisztelt Szakértő! Fél éve kezdtek el kezelni gyomorsav túltengés miatt. Fennállt már egy ideje, de akkor elmentem orvoshoz. Kaptam Nolpaza 40mg...