Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?

Tisztelt Doktor Nő! A következő kérdésem lenne Önhöz! Lehet e hasnyálmirigy gyulladas? Körülbelül három hete kezdődött, én azt hittem hogy gyomor rontasom van, töltött káposztát és szalonnát ettem aznap. A vacsora után éreztem hogy el kezd feszulni a hasam a jobb oldalon alatt és a gyomorszajamnal! Ez egyre csak roszabb lett. Szerdán már nem bírtam tovább és el mentem az sbo ra. Ott sem a vérvétel, sem a hasi ultrahang vizsgálaton nem találtak semmit. A hasi ultrahang vizsgálat során a hasnyálmirigy teljesen látszott homogén szerkezetű normális. A verkepembe a crp volt 6.7. következő héten szerdán mentem gasztroenterológiai szakrendelésre. Addig dietaztam, konkrétan hasnyálmirigy diétát kezdtem el. Ugyan is minden éves után kellemetlen, fájdalmaim voltak. Megint vérvétel, nos a crp 5.6, a triglcerin 1.10! Ez a kettő volt magasabb! Az amilaz 61 a lipaz 45. Minden más rendben! Fehér versejt 7.6...az epe értékek is rendben voltak. Készült kontroll hasi ultrahang vizsgálat. A hasnyálmirigy teljesen látszott, és rendben volt.... Kaptam kreont, buscopant...nekem a krrontol meg rosszabb lett! Abba hagytam. Igazából alig eszem! Éjszaka is fáj! Székletem van az kissé laza szerkezetű, de nem zsíros! Én ezt nem értem! Azt hallottam hogy ez egy nagyon alattomos betegség! És aggódom! Tavaly decemberben voltam covidos. Utána egészen májusig volt egy hasonló periódus. Rengeteg vizsgálat volt. Mrcp, hida vizsgálat, MR enteroclysis vizsgálat. És semmi. Majd nagy nehezen elmúlt. Oltást nem kaptam! Megköszönném ha elmondaná a véleményét! Van ok az aggodalomra? Valóban igaz az hogy ha a laboratóriumi vizsgálatok negatívnak attól még lehetne e gyulladás? Epehólyagom nincsen, sem pedig vakbelem! Tisztelettel Tétiné Szalai Edina!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza GERD témában

Kedves Edina!

A leírtak alapján nem az. Inkább gyulladás lehet gyomor vagy patkóbél területén. Savcsökkentő, Gaviscon vagy Venter szirup menjen és ha nem javul szerintem gyomortükrözés adhat választ.

Kérdés: 2021. december 07., 13:52 ;Megválaszolva: 2021. december 08., 08:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Torokfájás és reflux
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! Panaszaim tavasszal kezdődtek. Torokfájás, hőemelkedés, áll alatti nyirokcsomó duzzanat és gyakori...
Gyakori megfázás/fertőzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémakör amiről kérdezni szeretnék, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakrabban vagyok megfázva, és egyre lassabban...
érzészavar
Tisztelt webdoktor! Tegnap felvázoltam a problémámat (lófarok-szindróma gyanúja,nyeregérzés-zavar,merevedési problémák,porckorongsérv,visszatérő...
Vakbélműtét után
Tisztelt Doktor Úr! Szeptember végén operálták meg a 13éves lányomat vakbélgyulladásra. (hasi fájdalom és uh alapján) ,kezdődő hashartya...
Hasnyálmirigy, epehólyag műtét
Tisztelt Doktor úr! 2 hete írtam Önnek Lipáz érték enyhe emelkedése, gyomorfájás étkezés megkezdése után.. Ön akkor azt mondta, gyomor-bélhurut...