Ideiglenes invagináció felnőttkorban, létezik?

Tisztelt Doktor Úr! 3 hete van hasi fájdalmam. Bizonytalan tompa, kicsit égő érzés a bal derekam környékén. Egyéb tünetem nincs. Se haspuffadás se székletváltozás. A fájdalom, napjában többször jelentkezik 2-5 másodpercig tart, majd elműlik. Ami érdekes, hogy fekvő helyzetben nem érzékelhető egyáltalán. Emiatt voltam ultrahangos kivizsgáláson ahol érdekes dolgot láttak: "A bal bordaív alatt körkörösen vaskosabb falú vékonybél szakasz ábrázolódik, amelyk kb 2,5 cm hosszan invaginatiora jellemző UH képet ad, az elváltozás compressióra eltűnik. Vélemény: a bal bordaív alatti szakaszon ideiglenes jejunum invaginatio jelei." Ezzel a lelettel fogtam magam és a sürgősségin kötöttem ki az ijjedtség miatt. 5 órás várakozás egy röntgen, ami negatív, egy vérvétel ami szintén negatív és egy újabb UH, amiben a következő áll: "bal oldalon az alhasi régióban néhány perisztaltikált mutató, vaskosabb felú jejunum kacs észlelhető, egyértelmű invaginatio nem figyelhető meg. Vélemény: néhány jejunum kacs fala vaskosabb, ez elsősorban gyulladásos eredetre utal. " Kaptam antibiotikumot és savlekötőt, melyekkel egyidőben probiotikumot szedek. A sürgősségin nem értették az invaginatiot és ezzel hazaküldtek. Ha nem javul a helyzet kérhetek CT-t. Most 1 napja szedem a gyógyszereket, de a fent említett érdekes fájdalom továbbra is fent áll. Mit tanácsol? Hová forduljak ezekkel a tünetekkel?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Vékonybél-hurut témában

Semmiképp nem szokványos a probléma. Gyulladás miatt fellazult, megvastagodott nyálkahártya mutathat invaginációra utaló képet. A gyulladás megszüntetésére érdemes lehet megpróbálni Tasectan caps vagy Bolus Adstringens használatát, a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések mellett valamint diétázni (nem túl szigorúan, inkább csak a nagyon fűszeres, nehezebb ételeket kerülni). Ha a panasz nem szűnik, un. kettős ballon enteroscopia segítségével endoszkóppal megtekinthető a kérdéses bélszakasz.

Kérdés: 2021. július 31., 15:22; Megválaszolva: 2021. július 31., 15:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tünetek altatásos gyomor- és...
Tisztelt Doktornő! E hét hétfőn, azaz 4 nappal ezelőtt vettem részt altatásos vastagbél- és gyomortükrözésen bal oldali hasi fájdalom, és...
Labor kielemzés
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak mostanában aggasztó gyomorfájása van időszakosan. Nem tudjuk sem evéshez, sem más dologhoz kötni! Az utolsó...
Ételek okozta acne
Kedves Plósz János dr úr! Végül a végbél viszketésnél a parazita ki lett zárva: rectopscopia 18cmig: ép nyálkahártya, féregmozgás nincs....
Sárga olajos bélváladék
Kedves Doktor Úr! Panaszaim másfél hete kezdődtek. Egyik este arra lettem figyelmes, hogy a végbelemből szellentéskor okkersárga olajos folyadék...