Epekő bontás

Tisztelt Dr. úr! Az lenne a kérdésem, hogy próbálkozok az epeköveim bontásával Ga..met epesav szedésével. Ugyanakkor olvastam, hogy a fekete retek cseppek is oldhatják a köveket . 2-4-6 mm-es köveim vannak. Szedhetem együtt a két említett készítményt? Esetleg üti egymást a két szer? Ha szedhetem, miképpen tanácsolja az adagolásukat? Kb: hány mm -es kő képes átbújni a vezetéken az epehólyag elhagyása után? Tisztelettel: Pap Róbert!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epekövesség témában

Epekövek feloldására Ursofalk nevű (jegesmedve-epesav) készítmény lehet alkalmas, ez is inkább epehomok, pár mm-es méret esetén jön szóba. A Gallmet szintén epesav, segíthet a problámában, de ilyen jellegű vizsgálatról nem tudok. A fekete retek cseppek inkább "epehajtó" hatásúak, epehólyag-összehúzódást, fokozott epeelválasztást okoznak, ezt nem ajánlanám jó szívvel, mert a 4-6mm-es köbek már megakadhatnak a közös epevezetékben, epeuti elzáródást, akár hasnyálmirigy-gyulladást okozva.

Kérdés: 2021. április 16., 21:23; Megválaszolva: 2021. április 17., 10:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...