Fokális lymphoid hyperplasia

Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 1 hónapja a köldököm felett nyilaló szúró fájdalmat kezdtem érezni étkezés után körülbelül 2 órával. 20 perc után elmúlik a következő étkezés utánig. Olyan, mintha egy pontból jönne a köldököm felett kevéssel. Az esti órákban erősebben érzem. Voltam hasi ultrahangon és kontrasztanyagos hasi MR vizsgálaton is. Ez mind negaív lett. Hasnyálmirigy is rendben volt a képalkotó vizsgálatokon és a vérvételen is (amiláz, lipáz) . Gyomortükrözésen sem volt semmi rendellens. Konzultáltam gasztroenterológussal. Voltam gyomortükrözésen és végbéltükrözésen is. Vettek mintát a duodenumból és a terminalis ileumbol. A duodenum minta negatív a terminalis ileum minta fokális lymphoid hyperplasiat mutat. Kérdésem az lenne, hogy ez mennyire veszélyes, kell-e félnem ettől a hyperplasiatól és tennem kell-e valamit? Illetve ez okozhatja-e a köldök feletti fájdalmat, mert helyileg ez máshol található?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza szövettan témában

A szövettani lelet a terminalis ileumból fiziológiás (normális), a lymphoid hyperplasia a gehérvérsejtek nagyobb számát jelent, ez ebben a lokalizációban természetes. Ebből adódóan a köldök fölötti fájdalmat ezzen nem magyaráznám.

Kérdés: 2021. március 23., 14:29; Megválaszolva: 2021. március 23., 19:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Betegségről