Laktózintolerancia

Az alábbi leletet kaptam vérvétel alkalmával: Laktázgén C-13 9kbT polimorfizmusa 1allél: C, 2allél: C fenotipus: laktózintoleráns Módszer kinetikus PCR TaqMan próbákkal. Kiadható-e a súlyos fogyatékossági kedvezményre jogosító orvosi igazolás azzal, hogy a betegség kezdete születésétől fogva? Vagy csak a lelet keltének dátumával? De a betegség egyértelműen réges régen fennáll.Szeretném igénybe venni az adókedvezményt visszamenőlegesen 5 évre. Ezt az adójogszabály megengedné, ha van megfelelő orvosi igazolás, hogy mióta áll fenn a betegség. A vérvétel 2021.02.18. volt. Eredménye 2021.03.01. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza lactose intolerantia témában

A lelet nem születéstől kezdődő lactose intoleranciát igazol (jó eséllyel valamikor a kora felnőttkorban alakulhatott ki). A jogszabály a betegség kezdetétől ad lehetőséget a visszagénylésre. A betegség kezdetét objektíven a teszt időpontjától tudjuk megadni (lehet, sőt valószínű, hogy korábban is megvolt, de erről kellene vmi orvosi dokumentáció).

Kérdés: 2021. március 08., 17:35; Megválaszolva: 2021. március 08., 18:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat