Sörélesztő intolarencia

Tisztelt Doktor Úr! Haspuffadás és fokozott gázképződéd miatt végeztettem egy étel intolarencia tesztet amiben a következő eredményeket kaptam (csak a pozitívak): Árpa IgG 8,4 U/ml Zab IgG 10,3 U/ml Rozs IgG 10,3 U/ml Búza IgG 8 U/ml Köles IgG 10,3 U/ml Csirkehús IgG 9,9 U/ml Bárányhús IgG 8 U/ml Tojásfehérje IgG 18,9 U/ml Joghurt IgG 8,8 U/ml Kaliforniai paprika IgG 8 U/ml Póréhagyma IgG 7,7 U/ml Burgonya IgG 9,1 U/ml Cukkini IgG 8 U/ml Lencse IgG 9,1 U/ml Madársaláta IgG 10,7 U/ml Narancs IgG 9 U/ml Fokhagyma IgG 9 U/ml Mustármag IgG 7,7 U/ml Petrezselyem IgG 9,3 U/ml Mák IgG 33 U/ml Pisztácia IgG 10,2 U/ml Gomba (laska, csiperke, shitake) 12 U/ml Kagyló IgG 7,7 U/ml Sörélesztő IgG 20,6 U/ml Sütőélesztő IgG 9,6 U/ml Látszik, hogy a mák és a sütőélesztő nagyon kiugrik. (7 U/ml a felső határ) Mákot nagyon keveset fogyasztok. Kérdésem az lenne, hogy ez a sörélesztő érték mennyire rossz, mit fogyaszthatok és mit kellene kerülnöm. Amit az interneten találtam az alapján minden erjedéssel/kelesztéssel készült étel és ital: pékárúk, érlelt sajtok, savanyúságok, gyümölcslevek, sör, bor, pálinkák. Ezek valós információk? Ecettel készült ételt lehet esetleg?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza intolerancia témában

Az IgG alapú étel-iintolerancia teszt nem feltétlenül része a ruutiin dagnosztikának, sajnos egységes értelemzése-elfogadottsága sincs. Mivel intoleranciáról és nem allergiáról beszélünk (utóbbi tudna súlyos, életet veszélyeztető állapotot is előidézni) , nem feltétlenül szükséges az adott összetevő teljes kizárása az étrendből, elégséges lehet a jelentős élesztő-tartalmú ételek kerülése (konkrétan élesztővel készült páktermékek) . A sajtok érlelése baktrérium kulturával történik, szóval az is mehet, az italok szeriintem szintén nem tartalmaznak jelentős mennyiségű élesztőt (talán kivétel a szűretlen sör) .

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. január 20., 10:45; Megválaszolva: 2021. január 20., 19:24
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktózintolerancia
Az alábbi leletet kaptam vérvétel alkalmával: Laktázgén C-13 9kbT polimorfizmusa 1allél: C, 2allél: C fenotipus: laktózintoleráns Módszer...
Hólyag a végbélnyílásnál
Tisztelt Doktor Úr! A problémám körülbelül 2 hete keletkezett. Az ánusz és a hüvely közötti részen, a végbélnyílás melleti területen...
Pajzsmirigy + SM betegség
Üdv Dr.nő! Legutóbb beszélgetésünk óta megtörtént a vérvétel érdeklődnék mennyire lehet ez rossz vagy jó? Mellékelem a vérképem. Akkor...
CT kolonoszkópia lelet -további...
Jo estet kivanok! Voltam egy Ct Koloskopian is ezt a leletet kaptam. Mi az Ön véleménye? Kell tovabbi vizsgalat ehez: "Kifejezetten zsíros, apró...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok. Az utóbbi 3 hónap során előjött nálam egy urológiai probléma, feltehetőleg gyulladás, emiatt alhasi...