Mellkas szorítás

Tisztelt Doktor Úr! 25 hetes kismama vagyok ,2. babánkat várjuk. A terhesség legelején egy rosszullét következtében mentőt kellett hívni,nagyon szorított a mellkasom és fájt a hátam közepe. Hasi uh-on kiderült hogy sok apró epekövem van. Ezek a tünetek azóta is előjönnek 2-3 hetente és több órán keresztül tart ez a mellkas szorítás,és a gyomorszájamnál is fájdalmat érzek.Az epémnél viszont semmit,se görcsöt ,se fájdalmat. Zsírszegény,fűszermentes dietát folytatok. A belgyógyász savat mondott ,hogy attól is lehetnek ilyen rosszullétek,de semmilyen savlekötő nem használ ilyenkor. Mivel lehetne megszüntetni ezeket a tüneteket,amikor előjönnek? Köszönöm válaszát:Fejesné Kovács Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a epekövesség témában

Valóban inkább refluxos jellegűnek tűnik a panasz, de erre minden szedhetőt használ (Ludea,Gaviscon,Rennie). Az epekövesség is járhat azért ilyen atípusos panaszokkal. Ha erről van szó, akkor simaizom-ellazító szerek (No-Spa, Buscopan) segíthetnek. A diéta javasolt, mert ha a kövvek elindulnak az epehólyagból, akkor súlyos szövődményeket okozhatnak (epeuti elzáródás, hasnyálmirigy-gyulladás).

Kérdés: 2020. december 15., 17:42; Megválaszolva: 2020. december 15., 20:07
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés