EPEPANASZOK

Tisztelt Doktornő /Doktor Úr! Crohn beteg vagyok. Rengeteg epekövem van. Múlt héten vacsora után, nagyon görcsöltem, ami a lapockámba sugárzott, fájt a hasam, a fejem, hányingerem volt, annyira rosszul voltam, hogy még szédültem is. Ezzel egyidőben elkezdett a jobb oldalamon deréktájon egy soha nem tapasztalt érzés kezdődni. Ahhoz tudnám hasonlítani az érzést, mint amikor fizioterápián elektromos kezelést adnak és azzal masszírozzák a kezelt testrészt. Belülről jön ez a hullámzó, kellemetlen érzés. 5-6 másodpercig tart. Egy két perc szünet és újra kezdődik. Most már jobban vagyok az epémmel, de ez nem múlik. Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet ez? Esetleg még annyit megkérdezhetnék, ha rosszul érzem magam az epémmel miért jelentkezik általában szédülés is? Előre is köszönöm szépen! Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epegörcs témában

A szédülés a belszervi görcsös fájdalmakhoz csatlakozhat reflexesen (un. vágusz-izgalom révén) illetve a fájdalom okozta vérnyomásesés következménye is lehet. A kellemetlen érzést nem igazán tudom mire vélni (a jellege leginkább valamilyen idegi eltérésnek felelne meg) .

Kérdés: 2020. szeptember 14., 18:34; Megválaszolva: 2020. szeptember 16., 20:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás