• Váladék torokban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr! 4,5 éve gombòcérzés és váladék van a torkomban. Kb 2 éve reggelente sárgásbarna váladék gyűlik össze a torkomban.9 hónapja reggelente időnként véres is.Volt vastagbéltükrözés ami negatív. Volt gyomortükrözés ami cseresznyenagyságú rekeszizomsérvet és nyelőcsőfekélyt mutatott.Szedtem napi 40 mg Rabemant és 6 db Gaviscont panaszom nem szűnt meg. MRI és CT negatív. Orrsövény műtét és orrkagylòkisebbítésem is volt. Köpettenyésztés negatív.Állandóan eszek mert éhes vagyok. Hisztamin és fruktózintoleranciám van.6 éve puffadok.Ha diétázok nagyon fogyok.54kg az átlagsúlyom.December óta extrasystolera szívritmusszabályzót szedek. Ez az állandó váladék a torkomban és gombócérzés a torkomban miért nem szűnik meg savlekötőre sem? Teljesen tanácstalan vagyok mert senki nem tudja panaszaim okát. Köszönettel: Viki

        Dr. Plósz János válasza a torok-váladékozás témában

        Dupla dózisú PPI (2x20mg rabeprazol vagy 2x40mg esomeprasol) legalább 3 hónapos használata mellett sem változó panasz nagy valószínűséggel nem refluxos eredetű (az ilyen dózis mellett nincs effektív savtermelés). A panasz oka lehet tüdőgyógyászati, alllergológiai illetve fül-orr-gégészeti eredetű.


        Kérdés: 2020. június 02., 20:56; Megválaszolva: 2020. június 03., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri...
        Jó napot dr. Plósz János! Egy éve kezdődött a savas íz és mint egy csípődző érzés a számban. Ami előtt még savként jelent meg a nyelőcsövemben. PP gátló gyógyszereket kezdtem szedni mint controloc, pariet stb. Nem történt változás....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.