• Epehólyag eltávolítása utáni hányás lapocka fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámat - aki most 53 éves- 30 évesen műtötték epekővel. Az epehólyagja is el lett távolítva. Néhány éve pár havonta előjön nála olyan rosszullét, amikor egész nap hányik, ez el szokott tartani akár 2 napig is, amitől így nagyon legyengül és kiszárad. Az ilyen rosszullétek esetében semmit nem tud se enni, se inni mert azonnal mennie kell hányni. Sárga, epés hányás szokott lenni. Folyamatosan diétázik mert már alig mer bármit is megenni,ezért már nagyon sokat fogyott is, KB. 20 kg-ot. Jelenleg 165 cm és alig 70 kg. Másik tünete az, hogy fáj a jobb lapockája, főleg mikor kicsit is megemeli a jobb karját. Az elmúlt napokban nagyon erős fájdalomra panaszkodott. Laboreredményeme szerint kicsit magas volt a cukra, de az ismételt laborvizsgálatnál már normális tartományban volt, mert nagyon odafigyelt a cukor mentes étrendre. Ezenkívül a koleszterinje volt magas, de a háziorvos nem adott neki rá gyógyszert. Nagyon félünk, hogy valami súlyos probléma lehet a háttérben. Mindenképp ki fogja vizsgáltatni magát, de addig is bízunk abban, hogy tud a doktor úr segíteni, esetleg megnyugtatni a válaszával. Köszönettel : Szné

        Dr. Plósz János válasza a postcholecystectomiás sy. témában

        Ha a hányadék színe sárgás, akkor az azt jelzi, hogy epeelfolyási zavar nem valószínű (ez jó jel). Vizsgáltok nélkül mást nem tudok mondani, mindeképp kellene egy hasi ultrahang (epeutak, máj képe), gyomortükrözés, esetleg egy hasi CT is (hasnyálmirigy?). Addig is érdemes lehet Iberogast csepp használatát megpróbálni.


        Kérdés: 2020. május 13., 22:37; Megválaszolva: 2020. május 18., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.