• Puffadás széklet zavarok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr, Az elmúlt két hétben nagyon erős bélrendszeri puffadásom van, gyakori szellentéssel. A diszkonfortérzeten túl már fajdalmas, nyomásra sugárzó fájdalom érezhető a vastagbél mentén. A nyomás nélkül egy állandó égő érzés tapasztalható leginkább elől két oldalt a medence ívnél, illetve hangos bélmozgásokkal társul. Vakbél probléma nem lehet mivel gyerekkoromban kivették. A székletürítés gyakori, de okker sárga színű 1-3cm átmérőjű, laza vékony... Jelenleg normaflore-al es normix- al probalkozom,egyenlore nem nagy sikerrel. A legzavarobb az állandó puffadás, hasfeszülés. Az utobbi időszakban kerülöm a tejtermékeket, de egyenlőre ez sem használt. Mindezek mellett térképnyelvem van. Érdeklőd ék, hogy a leírtak alapján Ön, milyen betegséget feltételez, esetleg szükséges-e komolyabb kivizsgálás. A fent leírtak időről időre visszatérnek, de ilyen hosszan még soha nem tartott. Átlagos testalkatú vagyok, nem vagyok elhízva heti 3-5 alkalommal sportolok.78kg/177cm

        Dr. Plósz János válasza a haspuffadás témában

        A panaszt okozhatja lezajlott gyomor-bélhurut és visszamaradó bélflóra károsodás illetve irritabilitás. Érdemes tartósan probiotikumot használni (ha az eddig próbált nem segített, más készítményeket is megpróbálni), étkezésben a laktózmentesség mindenképp jó, illetve a gyakori, nyugodt, kis étkezések tartása segíthet. Gyógyszeresen Meteospasmyl vagy Duspatalin panaszvezérelt használata jön szóba. Ha a panaszok ennek ellenére nem szűnnek meg, akkor érdmes tovább vizsgálódni.


        Kérdés: 2020. május 12., 22:20; Megválaszolva: 2020. május 17., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.