• IBD, Imuran - tömegsport rendezvény koronavírus idején

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! 41 éves vagyok, colitis ulcerosa betegségre Imurant szedek, napi 100 mg adagban, 60 kg-os testsúlyhoz. Az Imuran szedése óta teljesen tünetmentes vagyok. Hosszútávfutó vagyok, holnap utaznék a Balatonra, hogy szombat-vasárnap részt vegyek a FélBalaton Szupermaratonon.A nagy dilemmám az, hogy a koronavírus idején, Imuran szedése mellett ezt megtehetem-e most, lévén, hogy a rendezvény rendszerint sokszáz főt számlál. Válaszát nagyon köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a colitis ulcerosa témában

        Jelenleg senkinek nem ajánlott a tömegrendezvényeken való részvétel (bár még kicsi az esély a vírussal való találkozásra, de ez fokozatosan emelkedik). Az immunszuppresszió miatt nyilván fokozottabban fogékony a fertőzésre, illetve a jelentős fizikai megerőltetés is hajlamosító tényező. Ezeket mérlegelve kell a döntést meghoznia a részvételről (orvosilag nem ajánljuk, de nem tiltott).


        Kérdés: 2020. március 05., 17:19; Megválaszolva: 2020. március 05., 17:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.