• Feszülő érzés a gyomorban, hasban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Plósz János! Párszor már írtam, hónapok óta tartó panaszaim miatt.Jelenleg: feszülés gyomortol a torkomig,furcsa,talán kesernyés-savas íz érzés,bordaivek mögötti fájdalom, szegycsont mögött égő érzés.Az egész olyan,mintha lenne egy levegő buborék a gyomromban,mellkasomban.Nem is tudom igazán elmondani.De a feszülő érzés lejjebb, a hasban, vastagbél-vekonybél környékén is ott van. A ma tükrözés eredménye:se fekély,se felmaródás, se rekeszsérv,se epe a gyomorban, se sok savat nem látott a doki. A cardia ép (elfelejtettem megkérdezni h hogy zár mondjuk, viszont nem tért ki arra H rosszul vagy lazán és a diagnózisok között nincs megállapítva a reflux.)Talált egy polipot a cardia felett pár cm-rel, leszedte. A kérdésem hogy az mitől alakulhatott ki? Ami fontos, illetve nem tudom hova tenni, hogy azt mondta iszonyat görcs a gyomrom, nagyon nehezen ment a tükrözés, nagyon megszenvedtem mert egy bizonyos részbe alig jutott be a kamerával. Azt mondta furcsán kanyarodik a gyomrom, de ezt már a júniusi tükrözésen is mondta (de ugye akkor nem voltak panaszaim). Nem tudom erről mit gondoljak, a panaszaimat ő se nagyon tudja hova tenni. Tovább küldött CT-re, mert hátrafelé is sugároznak ezek a fájdalmak, apró görcsök. Most is érzem H ég, szorít a mellkasom, feszül a hasam, gyomrom,hasfalam.Szurkál , nyom a hátamba jobb oldalon.Székletem hol pépes-világos, hol keményebb-sötétebb. Eddigi vizsgálatok:sibo negatív, glutén negatív, széklet elasztáz negatív, széklet vér negatív,laborokban érdemi eltérés nincs. Ételallergia panel negatív.Hasi ultrahang 4alkalommal negatív.Nyelés rtg meg októberben negatív.De panaszaim vannak, mi lehet a baj? Mióta elmentem egy magánorvoshoz, aki azt mondta valószínűleg krónikus hasnyálmirigy gyulladasom van (kb 3héttel a panaszaim kezdete után volt egy 78majd 73as lipáz emelkedés) azóta rettegek a HM daganattól.A CT majd ad róla képet de Ön szerint van annak esélye a hónapok óta tartó panaszaim miatt? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a motilitás-zavar? témában

        Az eddigiek alapján sem krónikus hasnyálmirigy-gyulladást, sem rosszindulatú hasnyálmirigy-folyamatot nem gondolnék (ennek kizárásában segít a CT). A panaszok alapján inkább nyelőcső-gyomor motilitászavar merül fel bennem. A gyomor szokásostól eltérő képe lehet veleszületett un. forgási rendellenesség, ami eddig nem okozott panaszt, de mosz lehet, hogy nehezebben ürül a gyomor, ezáltal refluxos panaszokat okozva. Érdemes lehet megpróbálni motilitást serkentő (pl. Itopride) illetve a sérült nyálkahártyát bevonó (Talcid, Venter, Gaviscon) szereket. Ezen kívül a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, a levegőnyelés tudatos kerülése (lassú evés-ivás-beszéd) szintén segíthet.


        Kérdés: 2020. február 20., 15:23; Megválaszolva: 2020. február 23., 21:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.