• Lehet rekeszizomsérv? (Fulladásszerű érzés)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő, tisztelt doktor úr. Mindig is “gyomorideges” voltam. Kb 16 éves koromban kezdődtek pánikrohamjaim, majd miután teljes szívkivizsgáláson voltam (terheles, ultrahang, holter) miután mindent rendben találtak, megnyugodtam és pánikrohamjaim elmúltak. Elő szoktak jönni stresszesebb isőszakban, de teljes mértékben tudom kezelni. Kezeltek már gyógyszeresen gyomorsavra is. Kb. 2 éve szintén stresszesebb időszakban, mindig mielőtt aludtam volna el, összerándult a gyomrom amit hevesebb szívdobogás szokott követni. Ezt megcsinálta olyan 3x 4x majd aztán álomba zuhantam. A rángások voltak enyhébbek és durvábbak. 16 éves koromtól sportolok hobbi szinten. Testépítést versenyszerűen is folytattam, de csak egy évig. Itt szeretném kiemelni, hogy semmilyen doppingot nem szedtem. Két éve bizonyos gyakorlatoknál, olyanoknál ahol a gyomromat nagyobb terhelés éri, fura érzést éreztem a gyomromban, majd mintha csomó indult volna meg a gyomromtol a torkomba és a szívem nagyokat vert, lassan, amit nehézlégzés követett. De ezek meg enyhek voltak. Ha elmentem futni, vagy táncolni, nem volt ilyen tünet. Két éve ismét elmentem kardiológushoz, most csak ultrahang. Mindent rendben talalt. Utána két évig a tünetek eltűntek, bár a gyomromat ha cipekedtem szoktam érezni. Most ismét nagyon stresszes időszakon vagyok túl, két hónapja fáj a gyomrom és ég, éjjelente felkelek hogy kiszárad a szám. Gastroenter. nem tukrozott meg, savgyogyszert kaptam. A gyomrom mar nem eg de: Most ott tartok, ha megtekerem jobban a biciklit, vagy lépcsőzök újra rámtör a gyomrombol indulo fura erzes, mint ha elszoritana a torkom es a szivem baromi nagyokat ver es lassan. Most erosebben mint anno. Sokkalta kellemetlenebb. Ahhoz tudom hasonlitani, mint mikor nagyon megijedunk. Erdekes mert ahol dolgozom van lepcso es van hogy naponta 3x, 4x is felfutok kettesevel szedve,(ennek ugy 3 hete hogy utoljara lepcsoztem es nem ereztem semmit.) Most pedig kifog rajtam egy emelkedo. Mitol lehet ez? Koszon

        Dr. Plósz János válasza a reflux-hiatus hernia témában

        Reflux betegség és rekeszsérv is okozhat reflexesen szívritmuszavart. A rekeszsérv gyomortükrözés vagy nyeletéses röntgen vizsgálat során diagnosztizálható. Addig érdemes kerülni a fokozott hasprést, enni gyakran, rendszeres, egyszerre keveset, ágyban fejvéget megemelni. A stressz megfelelő feldolgozása is segíthet a panaszok megszüntetésében.


        Kérdés: 2020. január 07., 10:59; Megválaszolva: 2020. január 08., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.