• Nyálkás,véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor nő! Problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött.Hasmenése lett,ami vizes volt.több hétig is eltartott,ezért elmentem az orvoshoz.bélgyulladást mondott.itt fájt a hasam,görcsöt,de székelés után nem.aztán észrevettem a végbél ennél egy kilógó valamit.sebészetre mentem ahol fibrómát,és tipikus helyeken modulokat találtak.mást nem.kúpot,kenőcsöt kaptam.a széklet én azóta hol lépés,hol nyálkás és vért is találtam benne.vérvételen voltam ahol a cukor6,3 húgysav 395,kálium volt kissé emelkedett ebben.az alakális fosztatát alacsonyabb.hasi ultrahangon voltam,negatîv lett.jelenleg is van vér a székletemben ami hol pépes,hol kissé keményebb,de van olyan is amikor vizes.szédülök is már a történet eleje óta,amikor vért sem láttam a székletemben.jelenleg a széklet tenyésztésére,cukorterhelésre várok.ön szerint mi lehet a baj?félek,rettegek.folyamatosan a betegségeket nézem.hangos bélhangjaim is vannak.és tiszta fehér lepedék a nyelvem és a szám,a végbelemnél pedig folyton égő érzésem van.mit tegyek?kolonoszkópiára csak januárban kaptam időpontot.hová menjek?

        Dr. Plósz János válasza a véres széklet témában

        A végbéltáji panaszok diagnosztizálására mindenképp endoscopos vizsgálat szükséges (legalább egy rectoscopia, mely talán megoldható hamarabb is). A panaszt valóban okozhatja bélgyulladás, de aranyeresség vagy jelentős méretű polip is. Az aranyér felmerülése miatt a kúp használata javasolt (mellé Venotec vagy Detralex tabl. javíthat az állapoton), ha vérzés van, érdemes langyos-kamillás-sós ülőfürdőket végezni.


        Kérdés: 2019. december 13., 04:19; Megválaszolva: 2019. december 15., 16:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.