Hirdetés
      • intolerancia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr! Több éve tartó emésztési problémák miatt allergia és intolerancia vizsgálatot végeztek nálam. A vizsgált ételekre allergia nem igazolt, viszont tej és tojás intolerancia igen. Tej IgG gyengén pozitív, tojás IgG gyengén pozitív. Azt szeretném öntől kérdezni, hogy a tej esetében a diéta csak laktózra vagy teljesen a tejtermékek megvonására vonatkozik? Meddig kell a diétát tartani, valamint figyelembe kell e venni intolerancia esetében is az ételeken szereplő "tartalmazhat" feliratot? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a intolerancia témában

        Az intolerancia tej-fehérjére vonatkozik, nem csak a laktózra. Azonban intolerancia esetén nem szükséges a teljes megvonás, inkább csak a bevitel jelentős csökkentése (esetleg az első 1-2 hónapban teljes elhagyás, aztán óvatos bővítés).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 25., 17:09; Megválaszolva: 2019. február 25., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: