Hirdetés
      • Bél problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, ami már 3 hónapja fent áll. A panaszaim azzal kezdődtek, hogy voltunk külföldön nyaralni, ahol elkaptam egy harom napig tartó fertőzést. (Hányás, hasmenes) Az elmult még a kint létünk alatt, de a panaszaim itthon tovább folytatódtak. Kezdve azzal, hogy elkezdtem lefogyni. Es a székleturitesi szokásaim megváltoztak. Emesztetlen ételdarabokat talalok sokszor benne, valamint hol zöld, hol sárgásabb színű, de van hogy normalis, hasmenesem nincs, de nagyobb mennyiségű szokott lenni, viszont nem zsírszéklet. A lactuloz tesztem pozitív lett, az orvosom SIBO-t állapitott meg, de emiatt a gyulladasos bélbetegségek kizárása érdekében egy kolonoszkopia es gasztroszkopia van előkészületben. A hasamban folyamatosan ugy érzem, mintha kő lenne a köldökömnél. Nem jó a kozerzetem, sokszor mindentől ég a gyomrom. Még ehgyomorra is. Fájdogál sokszor a hasam, de nem erősen. Tegnap tapasztaltam, hogy széklet ürítés utánnagyon fájt a belem. És a végbélnél is éreztem. Masfel honapja voltam kontrasztanyagos hasi MR vizsgálaton, ahol mindent rendben talaltak. Hasi UH ketszer is azt mutatta, hogy tele van gazzal a belem. Amióta ezek a bajok fent állnak, nagyon félek attol, hogy a hasnyalmirigyemmel lehet a baj. Bal oldalon szokott fájni a hátam. Ön mit gondol, féljek-e ettől, hogy a hasnyálmirigyemmel lehet valami, vagy felesleges aggodnom? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a hasi panaszok témában

        A panaszok nem utalnak hasnyálmirigy eltérésre, sokkal inkább a lezajlott gyomor-bélhurut utáni állapotra, a SIBO-ra, de még akár helicobacter fertőzésre is. Véleményem szerint nagyobb aggodalomra nincs ok.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 12., 15:50; Megválaszolva: 2018. december 15., 16:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés