• Gastroscopia eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni, nyáron voltam gyomortükrözésen, ahol nem igazán kaptam válaszokat, csak a papíromat, melyben ez áll: " A nyelőcső szabályos lumentágasságú, a peristaltica végighalad, a nyálkahártya ép. A cardia a fogsortól 37 cm-nél jól zár, a Z vonal szabályos helyzetű, itt a nyh. enyhén hyperaemiás a gyomorban kp. mennyiségű víztiszta secretum, a lumen végig jól feltágul, a peristaltica végighalad. A nagygörbületi redőzet szabályos, a corpus nyálkahártyája ép. Az antrumban a nyálkahártya ép. A pylorus szabadon átjárható. A bulbus lumentágassága szabályos, a nyálkahártya ép. Postbulbarisan szabályos Kerkring redőzet, subcardinalis régió nyálkahártyája szabályos. " Majd kaptam 2 fajta gyógyszert, a controlocot illetve a ventert, illetve azt, hogy semmi bajom. Viszont, így pár hónap elteltével ismét előjöttek a tüneteim (gyomorfájás, puffadás, hányinger, savbüfögés, hasmenés) ami kellemetlen számomra. Elképzelhető hogy nem is ezek miatt vannak, hanem esetleg ételallergia miatt?

        Dr. Plósz János válasza a hasi panaszok témában

        A gastroscopia enyhe refluxra utaló eltérést írt le. A savas panasz ennek lehet jele, de hasmenés, haspuffadás nem. Érdemes lehet lactose-intolerancia irányába vizsgálódni, gyakori, nyugodt, kis étkezéseket tartani, probiotikumot használni. Az ételallergia is elképzelhető, de ennek igazolása elég nehézkes (és a valódi ételallergia nem is túl gyakori).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. november 30., 20:57; Megválaszolva: 2018. december 01., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: