Hirdetés
      • Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        T. Doktor Nő! Uh. vizsgálatom lelete a köv. volt. Fokozottan reflektáló máj. A jobb lebenyben korábban leírt csökkent echogenitásu képlet jelenleg 2.1X1.4 cm-es.Epehólyag norm. méretű kőmentes. Epetágulat nincs. Pancreas területén beolvadás vagy egyéb kóros nem látszik. Lép, vesék területén kóros nem látható. Kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó, szabad hasi folyadék, path.kokárda nem volt. Ép conturú húgyhólyag. A kismefdencében post. op. állapot. Vélemény: Mérs. hepatomegalia-diffus májlaesio. A májban leírt elváltozás az előzmények ismeretében focal sparingnak megfelelhet. Kérdésem mi a teendőm? Milyen orvoshoz forduljak? Köszönettel várom szíves válaszát, Gábor

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a májeltérés témában

        KEdves Kérdező! A máj vizsgálata szükséges (májfunkció, vírus fertőzés kizárása) májzsugor, zsírmáj irányában. Háziorvos ill belgyógyász/gastroenterológus segíthet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 20., 16:18; Megválaszolva: 2018. november 20., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: