Grapefruit

Tisztelt Dr.Úr v. Úrhőlgy! Segítséget kérek a grapefruitlé rendszeres ivásával kapcsolatban, mert nem tudom, hogy többet ártok vele mint amennyit használ!?.Olvastam, hogy káros lehet vagy felerősítí a gyógyszerek hatását. Minden reggel megiszom egy grapefruit levet céklával éhgyomorra. Viszont rendszeresen szedek gyulladás csökkentőt a bélgyulladásomra. hány órának kell eltelni a grapefruitlé és a gyógyszerek bevétele között. Vagy egyáltalán lehet grapefruitlevet inni gyógyszeres kezelés mellett? A vitaminokra is vonatkozik? Köszönettel: Emese

Dr. Plósz János válasza grapefruit témában

A Salofalk hatását érdemileg nem befolyásolja a grapefruit-lé fogyasztása (ellentétben bizonyos vérnyomás- és vérzsír-csökkentőkkel) . Szóval a Salofalk mellett nyugodtan fogyaszthatja a gyümölcslevet. A hatása azonban 1-3 napig is tarthat, így, ha olyan gyógyszert szed, ami érintett a kölcsönhatásban, akkor a grapefruit elhagyása javasolt.

Kérdés: 2018. szeptember 04., 14:00; Megválaszolva: 2018. szeptember 05., 07:41
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres széklet 3-ból 1 teszt pozitív
Tisztelt Doktor Úr! Székletvér vizsgálatom laboreredményét ma kaptam meg,amiben a 3 (egymás utáni) mintából 1 pozitivitást mutatott. Kérdésem...
C Vitamin laboreredmény
Üdvözlöm! C vitamin laborvizsgálatot kértem fizetősen a Synlabnál. C vitamin
összefüggés
mintegy féléve tartó hasmenés főleg hajnali órákba.éjjel vagy korai órákban kezdenek a beleim morogni és aztán kezdődik egymás után három négy...
Érdeklődés
Tisztelt Doktor Úr! Colonoskópiás vizsgálaton voltam és ezt a szövettani eredményt kaptam. Szeretném kérdezni és értelmezni, hogy mit...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Tegnapi napon nehezen székeltem, a papíron kis piros rész volt, hasonló állagú mint a széklet. A mai napon reggel a...